NHL-legenda jakoi karun muiston uraltaan, pudotuspeliottelu muuttui hetkessä painajaiseksi – "Melkein kuolin jäälle"

NHL-legenda ja jääkiekon kunniagallerian jäsen Chris Pronger muisteli Twitter-tilillään uransa pelottavinta hetkeä.

Pronger palasi muistoissaan takaisin kauteen 1997-98, kun hän kipparoi St. Louis Bluesia. St. Louis oli edennyt toiselle kierrokselle, kun vastaan asettui Detroit Red Wings. Ottelusarjan toisesta kohtaamisesta muodostui Prongerin osalta painajaismainen.

– Vuonna 1998 melkein kuolin jäälle. Blokkasin lyöntilaukauksen ja se osui suoraan sydämeeni. Hautasin kiekon nopeasti saadakseni pelikatkon. Se sattui ja minulla oli vaikeuksia saada henkeä, Pronger muistelee Twitterissä.

– Pyörryin jäälle, mutta ennen pyörtymistä onnistuin seisomaan ja kompastelemaan eteenpäin ennen tuupertumistani. Kun huoltaja saapui luokseni, silmäni olivat pyörähtäneet ympäri ja huuleni olivat muuttumassa sinisiksi. Hän otti kypäräni pois ja tunnusteli pulssiani, Pronger kertaa.

Pulssia ei löytynyt ja Prongerin huulet olivat nyt kokonaan sinertyneet. Huoltaja apujoukkoineen alkoi leikata Prongerin paitaa päästäkseen käsiksi tähtipuolustajan rintakehään. Huoltaja yritti käynnistää Prongerin sykkeen lyömällä nyrkillä Prongerin rintaan. Se auttoi ja Pronger tuli tajuihinsa.

Lopulta pelottavasta pyörtymisestään vironnut Pronger vietiin paareilla pois jäältä ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan. Lääkäri kertoi Prongerin pyörtymiseen johtuneen sydänalaan kohdistuneesta iskusta.

– Hän kertoi, että olin siihen aikaan ainoa ammattiurheilija, joka on selvinnyt tuosta. Olin vain yksi neljästä ihmisestä, joka on selvinnyt sydänalaiskusta, Pronger kertoo.

Pronger pääsi sairaalasta ja hänen sydäntään tutkittiin 24 tunnin ajan sydänmonitorin avulla. Kaikki näytti hyvältä ja Pronger todettiin fyysisesti pelikuntoiseksi. Pronger keskusteli vielä lääkärin kanssa mieltään askarruttaneista kysymyksistä ja päätti testata kuntoaan seuraavan ottelun alkulämmittelyissä.

– Fanit menivät sekaisin, kun hyppäsin jäälle. En ollut koskaan tuntenut vastaavanlaista adrenaliinipiikkiä ja kylmiä väreitä. Mietin itsekseni, että miten en muka voisi pelata tässä ottelussa. Kerroin valmentajille, että olin valmis pelaamaan.

Prongerin paluu ei kuitenkaan onnistunut siivittämään St. Louisia jatkoon, vaan Detroit vei ottelusarjan voitoin 4-2.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja