NHL-hyökkääjä Kasperi Kapanen, 26, liittyi Leijonien matkaan – sitten tie käy armeijaan

Video: Leijonat hävisi Uumajassa, Kasperi Kapanen heilutti maaliverkkoja

Kasperi Kapanen, 26, oli Leijonien kevään ensimmäinen NHL-vahvistus. MM-kisamatkan lisäksi Kapanen suuntaa myös toisenlaisten kuvioiden pariin. Hän kun pukeutuu piakkoin kurkkusalaattiasuun.

Kapanen koki jo aiemmin keväällä ison käänteen, kun hän siirtyi Pittsburgh Penguinsista St. Louis Bluesin paitaan. Heikosti esiintynyt Blues oli sarjataulukon häntäpäässä, mikä tiesi sitä, että Kapasen pelit eivät enää jatkuisi pudotuspelien puolella.

Leijonien GM Jere Lehtinen oli valppaana. Hän soitti välittömästi Kapaselle.

– Jere kyseli, että onko kiinnostusta olemassa. Sanoin, että on. Leijonien edustaminen on kunnia-asia. Sitten kun kausi päättyi, niin ei siinä ollut muuta kuin että kamat kasaan ja kohti Eurooppaa, Kapanen kertaa alkukevään vaiheita MTV Urheilulle.

Jääkiekkoliitto kertoi 17. huhtikuuta, että Kapanen liittyy Leijonien matkaan.

Samalla kun Kapanen palasi Eurooppaan, hän asteli uusien kuvioiden pariin.

– Sitä pääsi inttiin vielä kaiken lisäksi. Hienoa aikaa, Kapanen hymyilee.

Kapanen vieraili jo nopeasti kasarmilla ennen kuin hän lähti maajoukkueen matkaan. Kapanen aloittaa kunnolla palveluksensa MM-kisojen jälkeen.

Buumin keskelle

Kevään NHL-siirto ei tullut täytenä yllätyksenä suomalaiselle. Häntä ehdittiin huhuta jo pitkään muualle.

Suomalaishyökkääjä jäi sivuraiteelle Mike Sullivanin luotsaamassa Penguinsin joukkueessa. Lopulta Penguins asetti hänet NHL:n siirtolistalle. Blues oli valppaana ja poimi hänet itselleen.

Sitten alkoi tapahtua. Kapanen löysi kadoksissa olleen peli-ilonsa ja tulosta tuli.

– Sain yrittää, eikä tarvinnut pelätä virheitä tai miettiä, että onko sitä seuraavassa pelissä katsomossa tai jossain aivan muussa ketjussa. Sain luvan pelata ja se näkyi kentällä. Tehoja tuli ja pelasin muutenkin hyvin, Kapanen kertaa.

Kapanen lataa nyt itsevarman lupauksen tulevasta.

– Uskon, että ensi kausi on paras, mitä olen tähän mennessä pelannut, Kapanen ilmoittaa.

Ennen tätä Kapanen on huuman keskellä. Hän pääsee pelaamaan MM-kisoja kotiyleisön edessä.

– Tampereella on hyvä buumi menossa. Tappara voitti, uusi halli ja niin edelleen. Sitä oikein toivoo, että Tampereella olisi yhtä hyvä meno päällä, mitä siellä oli jo viime keväänä. On upeaa, kun perhe ja ystävät pääsevät seuraamaan pelejä. Voi kuvitella, miten hienot 2–3 viikkoa tässä on edessä, Kapanen mehustelee.

Jääkiekon MM-kisat alkavat 12. toukokuuta Tampereella ja Latvian Riiassa.

Lue myös:

    Uusimmat