Mikko Rantanen taistelee NHL-kuplassa hotellikuolemaa vastaan – ei suostuisi suomalaispuolustajan kanssa samaan hissiin: "Täytyy varmaan tilata netistä muutama kirja ja alkaa lukemaan"

7:14
Videolla Mikko Rantasen haastattelu NHL:n koronakuplasta.

NHL:n läntisen konferenssin toiseksi Vegas Golden Knightsin jälkeen sijoittunut Colorado Avalanche lukeutuu varsinaisten pudotuspelien käynnistyessä koko liigan voittajasuosikkeihin. Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantanen teki kolmessa sijoitussarjan ottelussa tehot 0+4 ja toivoo viettävänsä seuraavat puolitoista kuukautta pudotuspelejä varten rakennetussa koronakuplassa.

Viime kaudella kahdesta vakavammasta loukkaantumisesta kärsinyt hyökkääjä sai hyödynnettyä kevään tauon parhaalla mahdollisella tavalla.

– Sain treenattua hyvin ja pistettyä paikat kuntoon. Viime kauden vammat ovat historiaa. Kroppa tuntuu hyvältä, joten odotan innolla tosipelien alkua, Rantanen kommentoi MTV Urheilulle Edmontonista etäyhteyden välityksellä.

Monipuolinen ylivoima

Avalanchen pelissä toimii tällä hetkellä monta asiaa. Yksi niistä on ylivoima, josta osallisena on myös maltin merkitystä NHL-kaukalossa korostava Rantanen. Hänen mukaansa vastustajan ensimmäisen liikkeen seuraaminen voi avata kullanarvoisen syöttöpaikan - juuri kuten suomalaisen alustamassa 3-3-tasoitusmaalissa Vegas Golden Knightsia vastaan lauantaiaamuna tapahtui. 

– Ylivoimassa on tällä hetkellä hieno pelata, kun oikeat äijät ovat oikeilla paikoilla. Hyvää on myös se, että jokainen pystyy pelaamaan kaikilla paikoilla. Jos joku on toisen tontilla, ei ole pakko vaihtaa sen vuoksi, että joku ei pysty pelaamaan eri paikassa. Monipuolisuutta löytyy, joten vastustajan alivoiman on myös vaikea lukea pelaamistamme, Rantanen analysoi.

NHL-kausi etenee kahdessa kuplassa, kun itäinen konferenssi selvittää välejään Torontossa ja läntinen konferenssi Edmontonissa. Rantasen keskittyminen on ammatin harjoittamisessa, mutta ajatuksia on myös mahdollisuus irrottaa jääkiekosta.

– Aika rajattua arki on. Ylimääräistä tekemistä ei hirveästi ole, mutta ei tänne huvimatkalle tai luokkaretkelle ole tultukaan. Jääkiekon ja Stanley Cupin voittamisen vuoksi täällä ollaan. Pihalla käyn toisinaan heittelemässä koripalloa, juomassa kahvia ja takaisin huoneeseen. Ei tässä ihmeellisyyksiä tehdä, Rantanen nauraa.

– Ensimmäisen kahden viikon jälkeen on avautunut kuulemma golfkenttä pelaajille ja henkilökunnalle. Käsittääkseni myös elokuvateatteri on aukeamassa. Kyllä täällä pystyy olemaan, eikä tarvitse ihan olla hotellihuoneessa 24 tuntia vuorokaudessa.

Kestävyys kuplassa

Stanley Cupin loppuotteluiden on määrä alkaa syyskuun 22. päivä. Pitkälle meneviltä joukkueilta kysytään entistä kovempaa sietokykyä ahtaille poikkeusoloille.

– Toivottavasti menemme pitkälle, se on meidän tavoite. Nyt on kuitenkin vasta kaksi viikkoa mennyt. Jos tässä vielä puolitoista kuukautta ollaan, täytyy kaivaa energiaa jostain lisää. Uskon itse ainakin pärjääväni nuorena noustelaisena ihan hyvin, Rantanen hymyilee. 

– Täytyy varmaan tilata netistä muutama kirja ja alkaa lukemaan, Rantanen pohtii mahdollisia ajanvietteitä.

Kauden 2019-2020 ratkaisussa on monta ainutlaatuista yksityiskohtaa, joista yksi on kaikki joukkueet majoittava hotelli. Rantanen jää mielenkiinnolla seuraamaan, miten arki majapaikan käytävillä sujuu, kun ratkaisupelit etenevät ja panokset lisääntyvät.

– Tuskin mitään radikaalia tapahtuu, mutta kyllä se vähän erikoista on, että kentällä huudellaan vastustajille, kamppaillaan, taklataan, melkein tapellaan ja sen jälkeen mennään ihan hiljaa samassa hississä 19. kerrokseen ja katsotaan varpaisiin. Onhan se vähän erikoista, mutta pakko siihen on sopeutua.

Rantanen tunnetaan rauhallisena pelaajana, mutta on yksi pelaaja, jonka kanssa hän ei aio astua samaan hissiin, jos kaavio asettaa joukkueet pudotuspeleissä vastakkain.

– Jos Dallasia vastaan pelataan, Esa Lindellin kanssa en mene samaan aikaan hissiin, Rantanen nauraa.

Colorado Avalanche kohtaa pudotuspelien avauskierroksella Arizona Coyotesin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja