Winnipeg-luotsi avasi suomalaislupaus Ville Heinolan tilannetta – "Hän aloittaa kautensa siinä"

17:08
Jääkiekon NHL-startti lähestyy – tässä alkavan kauden kuumat puheenaiheet ja suomalaisnimet!

Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi suomalaispuolustaja Ville Heinolan aloittavan kautensa Winnipegin niin sanotussa "taxi squadissa".

Upeasti alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa esiintynyt Heinola on parhaillaan karanteenissa, eikä ole tästä johtuen ehtinyt hypätä jäälle Winnipegin harjoitusleirillä. Winnipegin osalta NHL-kausi käynnistyy perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Poikkeuksellisen maailmantilanteen vuoksi seurat muodostavat NHL-kokoonpanonsa lisäksi niin kutsutun taxi squadin, johon nimetyt pelaajat kiertävät NHL-joukkueiden mukana, mutta eivät ole osa virallista kokoonpanoa ennen kuin heidät nostetaan ylös.

Taxi squadin tarkoitus on vähentää NHL:n ja AHL:n välistä pelaajaliikennettä mahdollisten loukkaantumisten tai koronatartuntojen aikana.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice kertoo, että karanteeninsa loppua odottava Heinola aloittaa kautensa taxi squadissa.

– Heinola aloittaa kautensa siinä taxi squadissa, Maurice kertoo Winnipegin verkkosivuilla.

Kokenut valmentaja myöntää kuitenkin tilanteen olevan haastava, sillä samaan aikaan on ajateltava niin joukkueen kuin seuran nuorten lahjakkuuksienkin parasta.

– Haluaisin todella pysyä erossa siitä, että pitäisin nuorta pelaajaa, joka voisi pelata isoja minuutteja AHL:ssä, istumassa ”taxi squadissa”. Samaan aikaan tarvitsemme siihen ryhmään pelaajia, jotka pystyvät hyppäämään NHL:ään. Nuoren pelaajan istuttaminen pitkäksi ajaksi katsomossa on hankalaa, Maurice toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja