NHL:ään harkitaan rajua muutosta – tältä syksyltä tuttu malli koko kaudeksi käyttöön?

3:00
Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Jääkiekkoliiga NHL:n pudotuspelit ovat parhaillaan käynnissä Kanadan Torontossa ja Edmontonissa. Pelit on toteutettu niin sanotuissa ”kuplissa”, eli olosuhteissa, joissa pelaajat ja muu henkilökunta on eristetty muusta maailmasta. Samainen, normaalista rajusti poikkeava malli saatetaan ottaa käyttöön jopa kokonaisen kauden ajaksi.

Asiasta kertoo NHL-toimittaja John Shannon, jonka mukaan NHL ja pelaajayhdistys NHLPA ovat jo käyneet keskusteluja ensi kauden toteutusmalleista.

Yksi ehdotelma on ollut se, että NHL loisi neljä kuplaa neljään eri kaupunkiin. Liigan seurat kiertäisivät näissä niin, että kukin joukkue pelaisi aina yhdessä kaupungissa kahdeksan peliä yhden visiitin aikana.

Shannonin mukaan ei ole vielä varmaa, että kaikki kuplakaupungit olisivat Kanadassa, jossa koronavirustilanne on huomattavasti parempi kuin Yhdysvalloissa.

– Mutta siinä olisi järkeä, Shannon jatkoi, viitaten Kanada-sijoitteluun.

NHL:n tämän kauden lopetus on toteutettu kahdessa eri kohteessa: Torontossa ja Edmontonissa. Toronto on isännöinyt itäisen konferenssin ja Edmonton läntisen konferenssin pudotuspelejä.

Stanley Cup -finaalit pelataan Edmontonissa.

NHL:n ratkaisu on lukemien valossa toiminut, sillä Toronton tai Edmontonin kuplissa ei ole todettu yhtään positiivista koronatapausta.

NHL:n varakomissaari Bill Daly toivoi sarjan verkkosivuilla, että ensi kauden pelejä voitaisiin pelata katsojien edessä. Daly kuitenkin painottaa, että kyseinen suunnitelma on tällä hetkellä hyvin ison kiven takana.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja