NHL:ssä kehitteillä erikoinen suunnitelma mestaruuden ratkaisemiseksi: playoffit vietäisiin kauas suurkaupunkien vilinästä

Olli Jokinen uskoo:"NHL-kausi ei tule jatkumaan" 10:58
Olli Jokinen kommentoi NHL-kauden tilannetta viime torstaina C Moren Urheilusuorassa.

Jääkiekon NHL:n miettiessä vaihtoehtoja koronaviruspandemian takia keskeytyneen kauden loppuun saattamiseksi ajatus pudotuspelien pelaamisesta harvaan asutulla alueella on noussut Sportsnetin mukaan keskusteluihin.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoi sunnuntaina vaihtoehdosta, jonka mukaan Stanley Cupin kohtalo voitaisiin ratkaista Yhdysvaltain Pohjois-Dakotan osavaltiossa aivan Kanadan rajalla.

Pohjoisdakotalainen kaupunki Grand Forks on isännöinyt vuosien saatossa muun muassa alle 20- ja alle 18-vuotiaiden MM-kisoja. Reilut 11 000 katsojaa vetävään Ralph Engelstad -areenaan ei katsojia päästettäisi, mutta tapahtumapaikkana areena olisi varteenotettava mihin tahansa NHL:n ulkopuoliseen halliin verrattuna.

Pohjois-Dakota on Yhdysvaltain harvimpiin asuttuja seutuja. Vain Montanassa, Wyomingissa ja Alaskassa asuu vähemmän asukkaita neliökilometrillä. Grand Forksin hotellikapasiteetin riittämättömyys on kuitenkin yksi este suunnitelman toteuttamiseksi.

Friedmanin mukaan mahdollisuutta on kuitenkin jo selvitetty, ja NHL jatkaa muiden vastaavien paikkojen kartoittamista tällä viikolla.

Sports Illustrated uutisoi perjantaina, että koripallon NBA on pohtinut kaikkien playoff-peliensä pelaamista Las Vegasissa tyhjille katsomoille.

Lue myös:

    Uusimmat