Nooralotta Nezirillä loistava näytönpaikka Timanttiliigassa, Antero Mertarannalta terävä huomio – "Huippuaikojen on konkretisoiduttava myös ulkomaisissa kisoissa"

1:31
Videolla kuvaa Nooralotta Nezirin edellisestä Timanttiliiga-kisasta.

Lontoon Timanttiliigan lauantaipäivänä radalla nähdään suomalaisväriä, kun Nooralotta Neziri kilpailee 100 metrin aidoissa. Antero Mertaranta painottaa, että suomalaistähden on nostettava tasoaan myös ulkomaisilla kilparadoilla.

MAINOS

Koko Timanttiliiga-kausi C Morella!

Timanttiliigan Lontoon ensimmäinen kilpailupäivä C More Sport 1 -kanavalla sekä cmore.fi -suoratoistopalvelussa lauantaina 20.7. kello 16.00 alkaen.

Kaikki suorat lähetykset C Moren kanavilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Timanttiliiga jatkuu jälleen tänä viikonloppuna, kun Lontoossa kisataan sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina radalla nähdään myös Suomen Nooralotta Neziri.

Pika-aitojen lisäksi Mertaranta nostaa esiin Nijel Amosin hirmuvireen miesten 800 metrillä.

Miesten 800m

Miesten 800 metrin kilpailussa on vain yksi suosikki, viime viikonloppuna Monacossa hirmuajan takonut Nijel Amos.

– Monacossa 1.41,89, joka on niin kova aika, että hänen lisäkseen vain neljä muuta miestä on historiassa juossut nopeammin. Seitsemän vuotta sitten edellisen kerran juostiin nopeampi aika Lontoon olympialaisissa, kun David Rudisha veti maailmanennätyksen, Mertaranta nostaa.

– Kenian kvartetti (Wyclife Kinyamal, Emmanuel Kipkurui Korir, Ferguson Cheruiyot Rotich ja Cornelius Tuwei) kirittäjänä. Monacon aika kertoo, että se vaatii täydellistä jänisjuoksua. Todellinen kilpailu käydään Amosin itsensä välillä. Vaikuttaa olevan niin ylivoimaisessa kunnossa. Kuinka hyvin jänis pystyy auttamaan sitä, ja kuinka vahvasti kenialaiset lähtevät juoksuun mukaan. Pystyykö urheilija viikon välein juoksemaan ylipäätään niin kovaa, Mertaranta miettii.

Naisten 100 metrin aidat

Naisten pika-aidoissa nähdään suomalaisväriä, kun Nooralotta Neziri kilpailee toista kertaa tällä kaudella Timanttiliigassa. Mertarannan mukaan Nezirin on näytettävä kyntensä nyt myös kansainvälisissä ympyröissä.

– Missä kulkee Nooralotta Neziri tällä hetkellä? 12,90 sallituissa oloissa. Tiedetään, ettei se missään nimessä tällä hetkellä riitä maailmantasolla kuin alkueräjuoksuun. Hyvin todennäköisesti Nooralotta asettuu tuohon lauantain B-erään. Nyt, jos koskaan, siihen B-erään tulee juuri sellaisia juoksijoita, joiden kanssa Nooralotan pitäisi pärjätä. Juoksijoita, joiden ennätys tai kauden paras on 12,75 ja 13,20 välissä. Loistava näyteikkuna Nooralotalle, missä hän kansainvälisesti kulkee, Mertaranta ennakoi lauantaita.

Neziri on juossut tällä kaudella parhaimmillaan 12,82, mutta tulos juostiin todella kovassa myötätuulessa. Mertaranta nostaa ennen Lontoon kilpailua esiin yhden tärkeän seikan. Lontoossa juostaan niissä olosuhteissa, mitkä kisahetkellä ovat tarjolla. Varaa minkäänlaisiin tuulikikkailuihin ei ole.

– Olosuhteet tulevat olemaan ne, jotka ne tulevat olemaan. Nooralotta on juossut tällä kaudella seitsemän kertaa alle 13 sekunnin. Niistä neljä on juostu myötätuulessa. Hän viisi kertaa kilpaillut ulkomailla ja parhaimmillaan sallituissa oloissa 12,96. Ulkomaisissa kisoissa kovien ja tasaisten kilpakumppanien kanssa pitää päästä parempiin suorituksiin.

Mertaranta vertaa Nezirin tilannetta Annimari Kortteeseen, joka on niin ikään juossut tällä kaudella erittäin kovia aikoja Suomessa, mutta ulkomailla tulokset eivät ole olleet toistaiseksi aivan samalla tasolla.

– Kortteen 12,86 on loistava suoritus, mutta Korte on kilpaillut 7 kertaa ulkomailla ja paras aika on 13,18. Kansainvälisissä kilpailuissa ei juoksusuuntien kanssa pelata, vaan juostaan niissä olosuhteissa, mitkä siellä ovat. On hienoa, että hän pääsee loistavissa olosuhteissa tuollaiseen aikaan (12,86), mutta aikojen on konkretisoiduttava myöskin ulkomaisissa kilpailuissa. Sama tilanne on Nooralotalla, Mertaranta summaa.

– Millä me siirrämme nämä hyvät juoksut, jotka on juostu aivan huippuolosuhteissa, myöskin niihin kilpailuihin, jossa sitä menestystä pitäisi hakea, Mertaranta pohtii. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja