Suomen yleisurheilun superlupauksen sensaatiomainen temppu – nappasi reilussa viidessä tunnissa kaksi finaalipaikkaa kahdessa eri lajissa

6:34
Videolla Tulosruudun juttu suomalaisen yleisurheilun nykytilasta.

Jessica Kähärä eteni upeasti sekä kolmiloikan, että korkeushypyn loppukilpailuun Ruotsin Boråsissa käytävien yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Kähärä eteni puoli kahdelta alkaneen kolmiloikan loppukilpailuun tuloksella 12,88. Hän oli karsinnan kahdeksas. 

– Voi olla, että verryttely oli siinä vähän turhan raskas. Siksi en verkannut korkeuteen oikeastaan ollenkaan ja hyppääminen tuntui hyvältä, Kähärä sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Myös lahjakkaana pituushyppääjänä tunnettu Kähärä oli kuuden paikkeilla alkaneessa korkeuden karsinnassa jaettu seitsemäs. Hän ylitti korkeuden 181.

– Muutettiin hieman vauhdin rytmitystä. Otettiin lähtöä rauhallisemmaksi, ja sain sillä hyvin hypyt nousemaan. Varsinkin alemmista korkeuksista tuli hyviä hyppyjä, Kähärä kertaili karsintaa.

Molemmat loppukilpailut ovat vuorossa lauantaina. Kello 17.25 Kähärä on korkeuden finaalissa ja kolmiloikan loppukilpailu käynnistyy kello 19.19.

– Vähän tiukka se aikataulu on, jos korkeushyppy venyy, mutta toivottavasti se onnistuu, Kähärä tuumi kahden lajin urakastaan.

Suomalainen voitti viime vuonna alle 18-vuotiaiden EM-kilpailuissa kolmiloikassa pronssia ja korkeudessa hopeaa. Tuolloin mitalien välissä oli aikaa vain tunti ja 13 minuuttia.

Naisten keihäässä Julia Valtanen eteni loppukilpailuun ollen viides karsinnassa. Hän heitti kauden parhaansa 53,21. Minna Hollanti (49,70) karsiutui ja Sofia Pölkky (49,68) saa heittää karsinnan uudelleen perjantaina seitsenottelun keihään yhteydessä, koska hänen keihästään ei tuotu karsintakilpailuun. Naisten seitsenottelussa Janette Hanski on avauspäivän jälkeen sijalla 17. pistein 3101. Iltalajeissa hän työnsi kuulaa 12,92 ja oli lajin viides. 200 metrillä Hanski juoksi ajan 26,01.

Juttua päivitetty 20.55: Lisätty Kähärän kommentit.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja