Mainos

Mertaranta: Nooralotta Nezirillä loistava tilaisuus tänään Timanttiliigassa – "Tätä suomalaisen huippuyleisurheilun pitäisi olla"

6:04
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Paavo Nurmi Gamesista.

Suomalaisaitajuoksija Nooralotta Neziri kisaa torstai-iltana Oslon osakilpailussa Timanttiliigassa. C Moren selostaja Antero Mertaranta on vakuuttunut Nezirin juoksemasta avauskisasta Turun Paavo Nurmi Gamesissa.

Neziri avasi kilpailukautensa kunnolla tiistaina Turussa. Naisten 100 metrin aitajuoksun välierässä Neziri pinkoi ajan 12,99 ja jäi vain sadasosan päähän Dohan MM-rajasta, joka on 12,98. 

Finaalissa digitaalit pysähtyivät aikaan 13,06. 

– Se oli varmaan hänen paras avauksensa ulkoradoilla koskaan ja se antaa tosi isoja lupauksia juoksusta, mutta pieni kysymysmerkki on siinä, miten hän on palautunut. Se on sen takia merkittävä kysymys, koska hänellä on ollut jokin kilpailusuunnitelma ja nyt siihen tulee jokin muutos ja siihen pitää reagoida, Mertaranta huomauttaa.

Nezirin pääsy Timanttiliigaan on suomalaisittain harvinaista. Timanttiliigan osakilpailussa on yleensä nähty suomalaisia keihäänheittäjiä, mutta hekin ovat olleet katoavainen ilmiö.

– Isossa kuvassa naisten aidat on noussut käytännössä meidän ykköslajiksemme. Meillä on parhaassa tapauksessa kolme naista MM-kisoissa, Mertaranta toteaa. 

Mertaranta nostaa esille, että Neziri pääsee juoksemaan Oslossa Euroopan sekä koko maailman parhaimpia aitureita vastaan.

– Mikä olisi parempi näyteikkuna, kuin tänään juosta MM-raja, ellei jopa kovemmin, jos sille päälle sattuu.

Mertaranta painottaa myös, että Suomen kovimmat naisaiturit ja miksei muidenkin yleisurheilulajien urheilijoiden pitäisi kilpailla enemmän kansainvälisissä kisoissa.

– Tätä suomalaisen huippuyleisurheilun pitäisi olla, kun se on mahdollista. Aina, kun suomalaisurheilija pääsee edes Challenge-tason kisoihin, niin mielestäni pitäisi perata pois kotimaiset kilpailut. He kyllä pääsevät ihan tarpeeksi kilpailemaan Virroilla, Äänekoskella ja ties missä, mutta erittäin harvoin kovien kilpakumppaneiden kanssa Euroopassa.

Aitajuoksu on noussut suomalaisessa yleisurheilussa ykköslajiksi. Nezirin, Annimari Korteen ja Reetta Hurskeen keskinäisen kilpailun myötä koko laji on noussut puheenaiheeksi Suomessa.

Mertarannan mielestä siitä pitäisi puhua vielä enemmän.

– Se on noussut hienosti upeaksi lajiksi. Jos nämä leidit säilyttävät tasonsa ja menevät kenties piirun verran eteenpäin, meillä olisi parhaassa tapauksessa jopa kolme naista EM-finaalissa. Sellaista ihmettä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut.

Oslon osakilpailu kisataan tänään torstaina klo 21.00 alkaen. Kisaa voit seurata C More Sport 1 -kanavalta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja