Neymarille kolmen miljoonan euron sakot julkeasta piittaamattomuudesta

Neymar on saanut Rio de Janeiron osavaltiossa sijaitsevan Mangaratiban viranomaisilta 16 miljoonan realin eli noin kolmen miljoonan euron sakot. Jalkapallon brasilialainen supertähti syyllistyi ympäristörikkomuksiin rannikkokartanonsa rakentamisen aikana.

Neymar oli rakentanut Rio de Janeiron osavaltion etelärannikolla Mangaratibassa sijaitsevan kartanon tiluksilleen tekojärveä, mutta hänellä ei ollut viranomaisten mukaan ympäristölupaa.

Havaittuja rikkomuksia oli viranomaisten mukaan kymmeniä, ja ne koskivat muun muassa makean veden, kiven ja hiekan käyttöä ja siirtämistä. Vettä oli nähty projektin aikana otettavan luvattomasti joesta. Neymaria syytetään myös kasvillisuuden tuhoamisesta.

Vaikka viranomaiset eristivät tekojärven alueen ja kielsivät sen käytön, Brasilialaismediassa kerrottiin Neymarin järjestäneen siellä juhlat ja kylpeneen järvessä. Neymar myös julkaisi sosiaalisessa mediassa pulikoinnistaan kuvia. 

Neymarilla on 20 päivää aikaa valittaa viranomaisten päätöksestä. Hänen edustajansa kieltäytyi kommentoimasta asiaa.

Neymar osti Mangaratiban kartanonsa vuonna 2016. 10 000 neliömetrin alueella Brasiliassa on muun muassa helikopterikenttä, kylpylä ja kuntosali.

Paris Saint-Germainia vuodesta 2017 lähtien edustanut Neymar on ollut toipumassa oikean nilkkansa leikkauksesta, joka tehtiin Dohassa maaliskuussa.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat