Mainos

New York Times: Jemenissä siepatusta suomalaisparista maksettiin miljoonia

Jemenissä vuoden 2012 lopussa siepatuista Atte ja Leila Kalevasta maksettiin miljoonien eurojen lunnaat, kertoo sanomalehti The New York Times.

Amerikkalaislehden selvityksen mukaan terroristiverkosto al-Qaidalle on maksettu vuodesta 2008 lunnasrahoja ainakin 125 miljoonan dollarin (noin 93 miljoonan euron) edestä.  Ison osan lunnaista ovat maksaneet Euroopan valtiot. Euroopan valtiot ovat kiistäneet maksaneensa lunnaita al-Qaidalle.   

Arabian niemimaan al-Qaidalle maksettiin noin 20,4 miljoonaa dollaria (noin 16 miljoonaa euroa) suomalaisesta Kalevan pariskunnasta, heidän kanssaan siepatusta itävaltalaismiehestä ja erillisessä tapauksessa siepatusta sveitsiläisestä.

The New York Timesin mukaan lunnaiden maksajina toimivat Oman ja Qatar.

Atte ja Leila Kaleva siepattiin joulukuussa 2012. Suomalaisia pidettiin vankeina viisi kuukautta. NY Timesin haastattelema Atte Kaleva kertoi, että sieppaajat kävivät aktiivista kirjeenvaihtoa.

– Edestakaisin kulki paljon kirjeitä. Oli selvää, että heillä oli hierarkia ja he konsultoivat johtajiaan, mitä meidän kanssamme tulisi tehdä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.