Neuvostoliiton legenda hämmästelee Roman Eremenkon väitettyjä potkuja – lataa painokkaita sanoja: "En voi ymmärtää"

Venäläislehti Sport-Express jysäytti tiistaina linjoille uutisen, jonka mukaan suomalaisjalkapalloilija Roman Eremenkon sopimus Spartak Moskovan kanssa on purettu. Muun muassa Spartakia urallaan edustanut Neuvostoliiton takavuosikymmenien maajoukkuemaalivahti Anzor Kavazashvili hämmästelee uutista samalle lehdelle.

– Se fakta, että hän ei pelannut kahteen vuoteen kilpailukieltonsa (kokaiinikäry) takia, ei tarkoita, että keskikenttäpelaaja olisi unohtanut, miten pelata. Se on samanlainen tilanne kuin jos Roman menettäisi kaksi vuotta loukkaantumisen takia, palaisi, hänet otettaisiin takaisin jalkapallokehiin, ja yhtäkkiä, bang, he päättäisivät purkaa sopimuksen. En voi ymmärtää, miksi, Kavazashvili äimisteli.

Dopingpannastaan lokakuussa vapautunut Eremenko oli pelannut tällä kaudella Venäjän liigassa neljä ottelua ja syöttänyt yhden maalin. Eurooppa-liigassa Eremenko pelasi kahdessa ottelussa ja Venäjän cupissa yhdessä ottelussa.

– Spartak tarvitsee Eremenkon kaltaisen pelaajan. Yhtäkkiä pelaaja, joka voi auttaa joukkuetta, vapautetaan tehtävistään. En ymmärrä tätä, Kavazashvili jatkoi.

Toinen Spartakin entinen maalivahti Ruslan Nigmatullin arvioi, ettei Eremenkon sopimuksen katkaiseminen johtunut pelillisistä syistä. 

– Roman Eremenko allekirjoitti sopimuksensa entisen päävalmentajan Massimo Carreran aikana. Uusi valmentaja, Oleg Kononov, ei laske kyseisen keskikenttäpelaajan varaan, joten ei ole järkeä pitää häntä joukkueessa ilman peliaikaa. Annetaan Romanin löytää parempi joukkue itselleen, jossa hänen annetaan pelata, Nigmatullin ruoti Sport-Expressille.

Eremenko liittyi Spartakin riveihin elokuussa. Viimeisimmäksi ennen tätä syksyä hän oli pelannut kaksi vuotta sitten TsSKA Moskovassa.

Lue myös:

    Uusimmat