Mainos

Nettiauto kumoaa väitteitä dieselin kuolemasta: Myyntimäärät kasvussa – kysyntäongelmasta ei tietoakaan

Käytettyjen autojen markkinapaikka Nettiauto ottaa tuoreimmassa kirjoituksessaan kantaa mediassa esiintyviin uhkakuviin dieselautojen kuolemasta. Palvelun omien myyntitilastojen perusteella dieselkäyttöiset autot elävät ja voivat hyvin.

Nettiauto-palvelun kaupallinen tuottaja Erno Kalalahti kirjoittaa, että häntä on vaivannut mediassa usein esillä olleet puheet dieselautojen kysynnän romahtamisesta ja koko markkinan tulevaisuudesta.

– Tulevaisuutta on kiva ennustaa, mutta välillä on hyvä myös katsoa peruutuspeiliin, jos sellainen löytyy.

Kalalahti paljastaa, että heillä dieselautojen myyntimäärät ovat olleet tänä vuonna tasaisessa kasvussa. Niitä on myyty enemmän kuin parina aiempana vuonna.

– Totta on se, että dieselautojen hakumäärät ovat vähentyneet myös Nettiauto.comissa. Kaupankäynti on kuitenkin eri asia, Kalalahti kirjoittaa.

Kalalahden julkaisemassa tilastografiikassa nähdään palvelun kautta myytyjen bensiini- ja dieselkäyttöisten autojen myyntimäärät vuoden 2014 alusta lokakuun 2017 loppuun.

– Dieselautojen mediaanihinnat ovat käytännössä pysyneet ennallaan, samoin kuin bensiiniautojenkin. Myyntiajoissa vaihtelu on suurempaa, mutta mitään kysyntäongelmaa ei ainakaan vielä ole olemassa.

Nettiauto-palvelussa on artikkelin kirjoitushetkellä myynnissä 88 225 autoa. Näistä bensiinikäyttöisiä autoja on 42 512, dieselkäyttöisiä 43 761, hybridejä 1 352, sähköautoja 139 ja kaasukäyttöisiä 185.

***

1:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.