Näitä autoja liikkeet himoitsevat juuri nyt: "Ottavat selkeää jalansijaa"

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Oletko ostamassa käytettyä autoa? Ota nämä asiat huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä, äläkä luota pelkkään myyjän sanaan.

Hybridien kasvanut suosio alkaa näkyä myös autokaupoille myytävissä autoissa.

Käytettyjä autoja kuluttajilta liikkeille välittävän AutoVex-palvelun tilastojen mukaan bensiinikäyttöiset autot jatkavat kaikkein suosituimpina, mutta erilaisten hybridien myynnin viime vuosien kasvu alkaa jo näkyä selvästi.

Vuoden 2021 aikana AutoVexin kautta autoliikkeille myydyistä autoista yli 63 prosenttia oli bensiinikäyttöisiä. Vaikka uusien dieselautojen myynti onkin hiipumaan päin, oli niitä AutoVexin välittämistä autoista yli 27 prosenttia. Hybridien osuus sen sijaan on yli kaksinkertaistunut viime syksystä ja oli nyt jo noin 9 prosenttia.

– Hybridit ottavat nyt selkeää jalansijaa bensiini- ja dieselautoilta, ja herättävät myös palvelussamme autoliikkeiltä keskimääräistä enemmän kiinnostusta, toteaa Niko Mättö AutoVexiltä.

Palvelun kautta välitettyjen autojen suosituimmat merkit olivat Volkswagen, Toyota, Škoda, BMW ja Volvo.

Diesel kiinnostaa nuoria

Vaikka dieselautojen suosio on laskenut tasaisesti jo vuosikausia, on niiden menekki lähtenyt yllättävään nousuun nuorten keskuudessa. Asiasta kertoi aiemmin tällä viikolla vaihtoautoketju Kamux, joka perustaa tietonsa teettämäänsä Suomalaiset autokaupoilla 2021 -kyselyyn.

Esimerkiksi toukokuussa Suomessa ensirekisteröitiin 954 dieselautoa, kun taas täyssähköautoja meni kilpien väliin 962 kappaletta. Noin 31 prosenttia ensirekisteröidyistä henkilöautoista oli ladattavia. Ladattavien hybridien osuus oli 21,7 prosenttia ja täyssähköautojen 9,7 prosenttia.

Kyselytutkimuksen mukaan useampi kuin joka kolmas 18–24-vuotias nuori ajaa tällä hetkellä kuitenkin dieselautolla. Vuosi sitten lukema oli vain 19 prosenttia. Sähkö ei ole vielä lyönyt läpi nuorten keskuudessa, sillä vain 2 prosenttia ilmoitti ajavansa sähköllä.

Vanhempien vastaajien keskuudessa dieselin suosio on pienentynyt samalla, kun bensiinikäyttöisillä autoilla ajaminen on lisääntynyt.

Kamuxin kyselyn mukaan kaikista vastaajista seitsemällä kymmenestä oli käytössään bensiinillä kulkeva menopeli, noin neljänneksellä dieselauto ja neljällä prosentilla hybridi.

Lähteet: AutoVex, Kamux

Lue myös:

    Uusimmat