Uusi F1-dokumenttisarja paljastaa tallipäällikön raivokohtauksen – kulttimaineeseen noussut pomo ei vähästä hätkähdä: "En todellakaan aio katsella itseäni"

7:12
Tulosruutu summasi F1-talvitestien annin perjantaina 28. helmikuuta.

Haasin tallipäälliköstä Günther Steineristä tuli jonkinlainen kulttihahmo, kun Netflix julkaisi vuosi sitten ensimmäisen kauden suositusta Drive to Survive -sarjasta, jossa seurataan F1-tallien elämää aivan tapahtumien keskipisteestä.

Tv-katsojien mieliin syöpyi erityisesti kohtaus kauden 2018 Australian GP:n jälkeen.

Steinerin johtama Haas olisi voinut saavuttaa uuden kauden avanneesta kisasta historiansa parhaan tuloksen, viitos- ja kuutossijat. Sen sijaan sekä Kevin Magnussen että Romain Grosjean joutuivat keskeyttämään, kun varikolla sattui virhe, ja pyöriä ei saatu kunnolla kiinni.

– Olisimme näyttäneet rokkitähdiltä, mutta sen sijaan näytämme v***u ihan joukolta runkkareita. Olemme v***n pellejä, Steiner noitui tallin omistavalle Gene Haasille puhelimessa.

Perjantaina julkaistulla Drive to Surviven kakkoskaudella Haasille omistettiin yksi kokonainen jakso.

Steinerin ihailijat saivat taas aimo annoksen hänen management by perkele -johtamistyylistään, kun jaksossa käytiin läpi kauden 2019 Britannian GP:n tapahtumia.

Haas-kuljettajat kolaroivat tuolloin jo ensimmäisellä kierroksella keskenään. Magnussen joutui keskeyttämään kuudennella kierroksella, Grosjean yhdeksännellä.

Steiner kutsui kuljettajat puhutteluun toimistoonsa.

– Olen v***u saanut tarpeekseni teistä molemmista. Petitte v***u tallin ja minut. En aio v***u sekaantua siihen, kuka oli oikeassa ja kuka väärässä, koska en halua kuulla selityksiä tai muuta v***n paskaa, Steiner aloitti ripityksensä.

– Gene lyö vuodessa likoon satoja v***n miljoonia omaa v***n rahaansa. Jos hän v***u haluaa, hän voi sulkea rahahanat, koska te kaksi olette v***n idiootteja. Minulla ei ole v***u enää mitään sanottavaa teille. Jos ette pidä tästä, en tarvitse teitä. Älkää tulko takaisin.

Tilanne ei suinkaan päättynyt tähän.

Magnussen paiskasi lähtiessään Steinerin toimiston oven niin kovasti kiinni, että ovi hajosi.

Steiner lähti kuljettajiensa perään ja tavoitti Magnussenin ystävän Jesper Carlsenin.

– H**vetin v***u. Hän ei v***u tee niin minulle. Kerro se hänelle. Jos hän ei halua tulla takaisin, hänen olisi parempi kertoa minulle heti. Hän v***u hajotti oveni.

– Hän voi painua v***uun. Sanoin niin molemmille. H**vetin v***u. Meillä on kaksi v***n idioottia kuljettajina. Jos saisin päättää, potkisin molemmat pellolle.

Uskomatonta kyllä, kaiken tämän jälkeen Steiner ja Haas päättivät jatkaa Magnussenin ja Grosjeanin sopimuksia myös kaudelle 2020.

Perjantaina päättyneissä talvitesteissä Steiner sai vastata useampaan kertaan kysymyksiin omasta suorituksestaan tuoreessa Netflix-sarjassa ja siihen, minkälaisena hän pitää sitä mielikuvaa, joka ihmisille muodostuu tällaisten raivokohtausten kautta.

Usein vitsikäs ja hyväntuulinen italialainen suhtautui asiaan tyypilliseen tapaansa, pilke silmäkulmassa.

– Uuden kauden julkaisu ei todellakaan jännitä. Olen kuka olen, enkä voi tehdä enää mitään sille, mitä niissä kuvissa näkyy, Steiner kertoi Barcelonan radalla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

– En aio katsoa sitä, en todellakaan aio katsella itseäni, mies sanoi suu makeassa virneessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.