Kimi Räikkönen lähti kotiin kesken testien! Bottas päätöspäivän nopein, Verstappenilta myrskyvaroitus

Mercedeksen Valtteri Bottas kellotti F1-testien päätöspäivän kovimman kierrosajan, mutta päivän vakuuttavimman kierroksen ajoi Red Bullin Max Verstappen.

Alfa Romeon Kimi Räikkönen päätti testirupeaman 115 kierroksen urakkaan. Räikkönen ja Alfa Romeo kuitenkin paketoivat päivänsä reilusti etuajassa.

Talli alkoi kasata tavaroitaan varikkopilttuusta 50 minuuttia ennen päivän päättymistä, ja Räikkönen lähti paikan päälle matkustaneen perheensä kanssa kotimatkalle jo silloin, kun muut testasivat vielä täyttä häkää.

Räikkösen lehdistötilaisuus peruttiin, aivan kuten keskiviikkonakin.

Valtaosa kuljettajista keskittyi iltapäivällä pitkiin kisavetoihin. Näin teki myös Mercedeksellä ajovuorossa ollut Bottas, joka kuitenkin kellotti siinä sivussa ajan 1:16,196. Tämä päätöspäivän pohja-aika syntyi pehmeällä C5-renkaalla. Bottas kiersi radan perjantaina 79 kertaa.

Testien kovimmaksi yksittäiseksi kierrosajaksi jäi Bottaksen kolmantena ajopäivänä C5-renkaalla ajama 1:15,732.

Tallit ja kuljettajat käyttivät päätöspäivänä autoissaan aiempaa enemmän C5- ja C4-renkaita. Päivän viidestä kovimmasta kierrosajasta neljä tehtiin C5-renkaalla. Verstappen oli poikkeus ajettuaan C4-renkaalla toiseksi ajalla 1:16,269.

Hetkeä aiemmin Verstappen teki C3-renkaalla ajan 1:16,384, ja kun huomioi sen, että C3-rengas on Pirellin mukaan noin 0,8 sekuntia kierroksella hitaampi kuin C5, Verstappenin C3-kierros oli jopa kovempi kuin Bottaksen tekemä testien kärkiaika.


Lue myös:

    Uusimmat