Nesteen mielenilmausten uhka väistynyt – ministeri tapasi yhtiön henkilöstöä ja johtoa

Nesteessä ei ole enää näköpiirissä uusia mielenilmauksia, kertovat henkilöstön edustajat STT:lle. Viime viikolla henkilöstöryhmät uhkasivat keskeyttää polttoaineiden jakelun viikoksi, koska niillä oli huolta Nesteen tulevaisuudesta ja omistuksista. Mielenilmaus kuitenkin peruuntui.

Nesteen henkilöstöryhmien ja johdon edustajat tapasivat aamupäivällä omistajaohjauksesta vastaavan ministerin Mika Lintilän (kesk.). Sekä henkilöstön edustajat että ministeri Lintilä kuvailevat keskusteluja hyviksi ja rakentaviksi.

– Huolet puolin ja toisin tulivat selville. Ei nyt isoa plussaa, mutta ihan hyvä tapaaminen, kertoo Porvoon jalostamon toimihenkilöiden pääluottamusmies Jouni Lappeteläinen.

Henkilöstöryhmille luvattiin, että ne pidetään ajan tasalla yhtiön tilanteesta, kertoi Porvoon jalostamon työntekijöiden pääluottamusmies Sami Ryynänen. Ryynäsen mukaan henkilöstön edustajat käyvät vielä läpi tapaamisen antia.

– Tällä erää ei ainakaan mielenilmaisutarpeita ole, hän sanoi iltapäivällä.

Huolta omistuksista

Henkilöstöllä on ollut huolta muun muassa Nesteen omistusten myynnistä ja enemmistöomistuksen mahdollisesta valumisesta Suomen ulkopuolelle.

Valtion suoraa omistusosuutta Nesteessä ollaan laskemassa 33,4 prosenttiin nykyisestä 50,1 prosentista. Suorasta omistuksesta pois jäävä 16,7 prosentin osuus ollaan siirtämässä Valtion kehitysyhtiöön (Vake).

Lintilä vakuuttaa, että Vaken omistuksia käsitellään strategisessa mielessä, ei lisärahoituksen saamiseksi budjettiin.

– Ei ole mitään suunnitelmia, eikä ole mitään tarvetta mennään myymään, koska sitä (Vakea) ei käytetä mitenkään budjetin täyttämiseen, vaan Vakea käytetään rakenteellisten uudistusten tekemiseen, sanoi Lintilä STT:lle.

Ministeri Lintilä kertoo ilmoittaneensa aamupäivän tapaamisessa, että on jatkossakin käytettävissä keskusteluihin Nesteen tilanteesta, mikäli sellaisia tarvitaan. Toistaiseksi uusia tapaamisia ei ole sovittu.

Lue myös:

    Uusimmat