Nerokas pieni liike osoitti Aleksander Barkovin suuruuden – suomalaissentteri esitteli kiekkotaidetta voittomaalissaan

Florida Panthersin kapteeni Aleksandr Barkov johti joukkueensa voittoon Tampa Baysta yön NHL-kierroksella. Florida kaatoi hallitsevan mestarin vieraissa maalein 6–4.

Barkov iski ottelun toisessa erässä joukkueensa voittomaaliksi jääneen 5–2-osuman. Lisäksi suomalaissentteri tarjoili pienellä oman alueen törkkäyksellä syötön Anthony Duclairin vanhanaikaisella niittaamaan 4–1-osumaan.

Toisen erän puolivälin jälkeen syntynyt maali oli Barkovin kiekkotaidetta parhaimmillaan. Carter Verhaeghe heitti keskialueella kiekon Barkoville tyhjään tilaan kohti hyökkäysaluetta. Barkov eteni voimakkaalla luistelulla kiekon perään, leikkasi maalille ja siirsi kiekon maltilla ohi jäihin menneen Tampa Bayn maalivahdin Curtis McElhinneyn.

Etenkin Barkovin kiekon suojaaminen osumassa oli mallisuoritus. Tampan Jan Rutta pyrki häiritsemään Barkovia ja lyömään kiekon pois suomalaisen lavasta, mutta Barkov onnistui ohittamaan puolustajan estelyt pienellä vasemman jalan liikkeellä, jolla blokkasi Ruttan mailan.

Voit katsoa Barkovin suorituksen alla olevalta videolta.

Tehoilta nosti Barkovin kauden pistesaldoksi 5+9. Suomalaisella on takana nyt 13 ottelua. Myös Floridan Eetu Luostarinen pääsi ottelussa tehoille syöttöpisteellään, joka oli miehen kauden kuudes tehopiste (2+4).