Aleksander Barkov kuritti taas Chicagoa – nousu pistepörssissä jatkuu

4:06
Tulosruutu 16.3: Barkov värkkäsi Chicagoa vastaan tehot 1+2

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov on huimassa lennossa jääkiekon NHL:ssä. Tiistain vastaisena yönä Barkov taiteili tehot 1+2 ja vei joukkueensa 6–3-voittoon Chicago Blackhawksista. Vain kaksi päivää aiemmin Barkov oli kurittanut chicagolaisia tehoin 2+1.

Vierasjoukkue Blackhawks karkasi toisen erän puolivälissä kahdella peräkkäisellä osumalla 3–1-johtoon, mutta Panthers kiri hetkessä tasoihin. Aaron Ekbladin ja Gustav Forslingin kavennus- ja tasoitusmaaleilla oli väliä vain minuutti ja kaksi sekuntia.

Näistä jälkimmäinen oli Barkovin käsialaa. Barkov piti kiekkoa pitkään hyökkäysalueen kulmassa ja löysi lopulta Forslingin ristikkäiseltä puolelta siniviivalta. Carter Verhaeghe ja Mason Marchment olivat maskissa, eikä Kevin Lankisella ollut mahdollisuutta torjua.

Päätöserässä Barkov vei Panthersin johtoon alivoimalla ja pääsi yrittämään illan toista osumaa vielä tyhjiin, mutta omasta päästä lähtenyt laukaus painui ohi. Verhaeghe kävi kuitenkin tuikkaamassa irtokiekon maaliin, ja näin Barkoville kirjattiin toinen syöttöpiste.

Voitto oli Panthersille neljäs peräkkäinen. Barkov nousi pistepörssissä yhden sijan, ja 28 ottelussa syntyneet 34 (12+22) tehopistettä oikeuttavat nyt sijaan kahdeksan.

Lankinen torjui Blackhawksin maalilla 30 kertaa. Muun muassa Ekblad joutui kerran toteamaan suomalaisvahdin paremmakseen:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja