Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho ilmiliekeissä NHL:ssä – hirmutehot mättänyt suomalaislaituri sivusi piste-ennätystään

Carolinan Teuvo Teräväinen oli hurjalla pelipäällä yön NHL-ottelussa Cloumbus Blue Jacketsia vastaan. Carolina voitti Columbus Blue Jacketsin kotonaan murskaavasti 7–3, Teräväiselle kirjattiin tehot 1+3.

Pääkuvan videolla Tulosruudun selvitys Teuvo Teräväisen ja Sebastian Ahon tehoillasta NHL:ssä.

Ottelun toinen erä oli Teräväisen show'ta. Ensin hän syötti Brock McGinnin 3–3-tasoitusmaalin ja vain puoli minuuttia myöhemmin vei Carolinan johtoon kauden toisella osumallaan. Vielä ennen erän loppua Teräväinen syötti Nino Niederreiterin maalintekoon ja Carolinan kahden maalin karkumatkalle. Kolmannessa erässä Teräväinen täydensi iltansa syöttämällä McGinnin illan toisen osuman.

Teräväinen sivusi tehoillallaan uransa yhden ottelun piste-ennätystä NHL:ssä.

Kauden kymmenessä aiemmassa ottelussaan Teräväinen oli kerännyt tehot 1+2, joten maanantai-illan tehohetki yli kaksinkertaisti miehen pistesaldon, joka kirjataan nyt 2+5. Teräväinen onnistui tekemään kauden ensimmäisen maalinsa vasta edellisessä ottelussa Dallasia vastaan. Osumalla näyttäisi olleen vapauttava vaikutus suomalaisen peliin.

Myös laidalla viilettäneen Teräväisen keskushyökkääjänä pelannut Sebastian Aho onnistui ottelussa hienosti ja tuki Teräväisen ilotulitusta. Aho keräsi pisteet 1+1 ja nosti kauden saldokseen 13 ottelua ja 4+9 tehopistettä.

Vastapuolella Patrik Laine pääsi hänkin pisteille. Laine sai syöttöpisteen Cam Atkinsonin ottelun avausmaaliin. Joonas Korpisalo Columbus-maalilla torjui 20 kertaa, mutta joutui väistymään viiden päästetyn maalin jälkeen.