Artturi Lehkonen pamautti voittomaalin! Floridan suomalaisnousukas ohitti Antti Niemen, Barkov loppuhetkillä tehoille

Artturi Lehkonen pamautti Montreal Canadiensin voittomaalin, kun Florida Panthers kaatui jääkiekon NHL:ssä lukemin 5–3.

Lehkonen vastasi kolmannessa erässä joukkueensa 4–2-maalista. Kauden seitsemännen osumansa iskenyt ja kamppailun ykköstähdeksi valittu suomalainen puikahti vapaasti Floridan maalille samalla kun hänen joukkuekaverinsa Andrew Shaw piti pelivälinettä maalin takana. Nappisyöttö Lehkosen lapaan, ja verkko viuhui (video alla).

Floridassa viime aikoina NHL-vastuuta saanut suomalaishyökkääjä Henrik Borgström vastasi puolestaan ensimmäisessä erässä joukkueensa 1–2-kavennuksesta. Borgström sai Mike Hoffmanilta laatutarjoilun hyökkäysalueen keskustaan, ja painava rannelaukaus ohitti Montrealin maalia vartioineen Antti Niemen (kuvaa alla).

Osuma oli ottelun kolmostähdeksi valitulle Borgströmille NHL-kauden toinen. Hän pelasi ylhäällä sesongin kuudennen ottelunsa ja sai enemmän jääaikaa kuin koskaan aiemmin NHL-urallaan: 17.05 minuuttia.

Ottelussa nähtiin kolmaskin suomalainen pisteillä, kun Florida-kapteeni Aleksander Barkov kirjautti ylivoimalla kakkossyötön joukkueensa 3–4-kavennukseen viimeistä edellisellä peliminuutilla. Montrealin Jonathan Drouin puttasi tämän jälkeen pelin päätösosuman tyhjiin.

Antti Niemi torjui voitto-ottelussa 23 laukausta 26:sta maalia kohti suunnanneesta kudista.