Aleksander Barkov mätti huipputehot – namutarjoilu historialliseen osumaan hakee vertaistaan

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov vietti kolmen tehopisteen iltaa, kun Boston Bruins taipui jääkiekon NHL:ssä maalein 5–0.

Barkov (0+3) oli alustamassa ensin Jonathan Huberdeaun 3–0-maalia ja sen jälkeen Mike Hoffmanin 4–0-rysää, jonka tämä iski ylivoimalla suoraan Barkovin syötöstä.

Kaunein oli kuitenkin tarjoilu ottelun päätösmaaliin ylivoimalla Jevgeni Dadonoville. Barkov nappasi kiekon maalin oikealla kulmalla haltuunsa ja vei sen maalin taakse. Sieltä suomalaiskapteeni jatkoi pelivälineen rystyllään pienestä tilasta kahden Boston-pelaajan välistä kiekon Dadonoville, joka sai unelmatarjoilusta tällätä 5–0-loppulukemat (video alla).

Osuma oli Florida Panthersin historian 5 000. runkosarjamaali. Pantterit ovat pelanneet NHL:ssä vuodesta 1993 eteenpäin.

Barkovilla on kauden 26 ottelustaan kasassa yhtä monta tehopistettä: 10+16=26. Suomalaissentteri viilettää nyt viiden ottelun pisteputkessa, saldona niistä 3+5=8.

Boston Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Rask seurasi ottelua vaihtoaitiosta Jaroslav Halakin operoitua tolppien välissä. Halak nappasi 39 torjuntaa, kun taas Florida-maalilla Roberto Luongo vakuutti 33 torjunnan nollapelillään.

Videolla näytettä Barkovin maalinteosta viime viikolta:


Lue myös:

    Uusimmat