Neonvärejä ja näyttäviä kuoseja – tässäkö ovat kauden trendikkäimmät lasketteluasut?

Laskettelurinteisiin on viime vuosina saatu hurjasti väriä aiempaan verrattuna – ja neonväritkin nousivat vuosien jälkeen jälleen trendikkäiksi. MTV Lifestyle otti selvää, mitkä värit ovat niitä kaikkein trendikkäimpiä talvella 2013–2014.

Viime vuosina talvivaatemuoti on raikastunut hurjasti ja tänä talvena kaikkein trendikkäimmät lasketteluasut ovat kirkkaita. Tänä talvena kannattaa siis olla rohkea ja kokeilla villejäkin väriyhdistelmiä ennakkoluulottomasti! On hyvä pitää mielessä, että haastavammissa olosuhteissa jo turvallisuussyistä olisikin erityisen hyvä valita ylle nimenomaan kirkkaita värejä.

– Trendikkäimmät  värit ovat tänäkin vuonna ne näkyvät värit, jotka näkyvät hyvin lumen valkoista taustaa vasten laskettelussa. Moni yhdistää nyt näyttäviä värejä värikkäiden housujenkin kanssa, Haglöfsin Länsi-Suomen aluepäällikkö Jussi Tuominen tiivistää.

Mustan rinnalla nähdään hurjasti räikeitä värejä

Musta väri on vakiinnuttanut paikkansa kaikkein suosituimpana talvivaatevärinä Suomessa. Viime aikoina tätä tottumusta ollaan kuitenkin opittu rikkomaan myös entistä rohkeammin: yhä useampi suomalainen valitsee talvisiin asuihin itsevarmasti jopa trendikkäimpiä neonvärejä.

– Edelleen varmasti musta väri on myydyin sekä housuissa että takeissa, mutta sellainen all in -ajattelu on tänä talvena toimiva: se on turvallisuuskysymyskin, että näkyy rinteessä, mutta se lisää myös iloa liikkua talvisessa maisemassa, Tuominen kertoo.

– Nyt halutaan selvästi valita vähän raikkaampia ja miellyttävämpiä värejä. Esimerkiksi keltaisia ja punaisia laskuhousuja nähdään tänä talvena paljon, Tuominen kertoo.

Toinen väritrendi on tuonut kuviot laskettelurinteisiin ja muiden talviurheilulajien pariin.

– Tarjolla on myös paljon erilaisia kuoseja ja niiden suosio on ollut suuri, Jouni Rajala Fenix Outdoor Finlandista myöntää.

Neonvärien ja näyttävien kuosien lisäksi myös perinteisemmät kirkkaat värit ovat tänä talvena erityisen trendikkäitä valintoja talviurheiluun. Tämä näkyy selvästi myös talviurheiluvaatteiden menekissä kaudella 2013–2014.

– Meillä menee eniten nyt perusvärejä: punaista, sinistä ja viininpunaista. Värejä käytetään nyt enemmän, Rajala kertoo.

Myös talvivaatteista vieraampia sävyjä on tänä talvena tarjolla osaksi lasketteluasuja.

– Tänä vuonna tarjolla on aika paljon vihreää – ja vieläpä erityisen kivoja vihreitä. Monia sävyjä on nyt yhdistetty. Vihreä väri näkyy hyvin myös rinteessä, Helly Hansenin Ambassador ja elämysurheilija Tom Nylund huomauttaa.

Miehille sinistä – naisille punaista?

Aiemmin miehet valitsivat ylleen usein sinisen lasketteluasun ja naisille punainen talviurheiluasu oli luonteva valinta. Tänä talvena tätä perinteistä pukeutumissääntöä on trendikästä rikkoa – ja tämän trendin suomalaiset ovatkin omaksuneet.

– Miehille ja naisille on tarjolla myös paljon muita värejä. Rohkeimmat ihmiset niitä ostavat ja käyttävät värejä ja hyvä näin, Tuominen kertoo

– Etenkin jos menee suksipuolelle ja vähän enemmän parkkipuolelle, niin se pukeutuminen on jo ihan hullua! Nylund kertoo.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat