Mainos

Neljäs epäilys suu- ja sorkkatautitapauksesta aiheeton

Neljäs epäilty tila sijaitsee kahden tartuntatilan lähellä, mutta niitä ympäröivän suojavyöhykkeen ulkopuolella. Eilen viranomaiset totesivat myös kolmannen tautiepäilyn aiheettomaksi.

Epäilyt kolmannesta suu- ja sorkkatautitapauksesta Britanniassa ovat osoittautuneet aiheettomiksi. Laboratoriokokeiden mukaan tautia ei esiinny maatilalla, joka sijaitsee lähellä Dorkingin kaupunkia Surreyn kreivikunnassa. Alueelle pystytetty väliaikainen suoja-alue on nyt poistettu.

Uusi epäily tehtiin kahta tartuntatilaa ympäröivän suojavyöhykkeen ulkopuolella. Neljäs tila on kuitenkin lähellä niitä kahta maatilaa, joilta ensimmäiset tautilöydökset tehtiin. Myös epäilty kolmas tila sijaitsi tartuntatilojen lähistöllä. Tartunnan saaneiden maatilojen ympärille asetettiin heti tartuntojen varmistuttua suoja-alue.

Britannian viranomaisten väliaikaisraportin mukaan suu- ja sorkkatauti levisi kahdelle maatilalle "erittäin todennäköisesti" jommastakummasta kahdesta tutkimuslaboratoriosta, jotka sijaitsevat niiden lähellä.

Ennen neljännen epäillyn maatilan testitulosten julkistamista Britannian maanviljelijät pelästyivät, että virus olisi päässyt leviämään karanteenialueelta. Tuoreet uutiset toivat lohtua farmareille, jotka ovat pelänneet vuoden 2001 suu- ja sorkkatautiepidemian uusiutumista.

Kuuden vuoden takainen epidemia maksoi Britannialle arviolta kahdeksan miljardia puntaa, eli noin 11,8 miljardia euroa. Epidemian takia jouduttiin tappamaan kymmenen miljoonaa karjaeläintä.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.