Neljännes suomalaisista harkitsee tätä: Antaisitko käytettyä joululahjaksi?

Aiotko ostaa joululahjat käytettynä? Yli neljännes suomalaisista saattaa tehdä näin.

27 prosenttia suomalaisista aikoo ostaa tai harkitsee ostavansa joululahjansa tänä vuonna käytettynä. Syynä on usein halpa hinta, mutta käytetty lahja on vastaajien mielestä myös uutta ekologisempi ja siinä on ajan patinaa. Tiedot käyvät ilmi Huuto.netin teettämästä Suomalaiset ja vertaiskauppa 2014 -tutkimuksesta.

Kolme viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että joululahjan voi nykyään ostaa aivan hyvin myös käytettynä. 33 prosenttia kaikista suomalaisista sanoo, että sillä, onko lahja uusi vai käytetty, ei ole väliä, kunhan se on hyvässä kunnossa. 27 prosenttia sanoo harkitsevansa nimenomaan käytetyn lahjan ostoa.

Tärkein syy käytetyn lahjan ostolle on paitsi hinta, myös se, että käytetty lahja on uutena ostettua ekologisempi. Lisäksi kahdeksan prosenttia vastaajista sanoi, että käytetyllä lahjalla on tarina ja ajan patinaa, jotka tekevät siitä persoonallisemman kuin uudet tavarat.

Käytettyjen lahjojen suuri suosio yllätti osittain myös Huuto.netin tuotepäällikön Toni Ruuskan

Vastaajat saivat myös listata, missä tuoteryhmissä he erityisesti ovat kiinnostuneet ostamaan tuotteita vertaiskaupassa.

Suosituin ryhmä oli huonekalut (49 prosenttia), ja toiseksi tulivat keräilytavarat (43 prosenttia). Seuraavina olivat elektroniikka (41 prosenttia) sekä musiikkitallenteet ja kirjat (41 prosenttia). 

Kuluttajien asenne näyttää muuttuneen. Nyt arvostetaan enemmän kestävää laatua ja ainutlaatuisuutta kuin kertakäyttötavaraa. Joskus tuotteen ikä tuo sille suorastaan lisäarvoa. Näin on käynyt esimerkiksi rannekelloille, joiden ympärille on muodostunut oma harrastajakuntansa, Ruuska sanoo.

Käytettyjen rannekellojen hinnat nousevat vertaiskaupassa paikoin useisiin tuhansiin euroihin.

Kaikki eivät vielä ole innostuneet käytetyistä lahjoista. 41 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että ei halua antaa käytettyä tavaraa lahjaksi. 

Muistathan, että joulukoristeet teet kätevästi myös itse?

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio. Kaikki MTV Lifestyle -videot löydät Katsomosta!

Lähde: Huuto.net

Lue myös:

    Uusimmat