Neljän lapsen äiti jäi leskeksi vain 27-vuotiaana – täytti yhden kumppaninsa viimeisistä toiveista: "Michael olisi ylpeä sinusta"

Ensihoitaja-äiti palasi kotiin kuuden viikon jälkeen – liikuttava kohtaaminen 2:07
Ensihoitajaäiti palasi kotiin viikkojen koronataiston jälkeen. Katso perheenjäsenten liikuttava reaktio!

Leski ja neljän lapsen äiti Sandra valmistui tiistaina maisteriksi vaikeiden aikojen jälkeen, kertoo Belfast Live.

Pohjois-Irlannin Belfastissa asuva Sandra Isirima jäi leskeksi 27-vuotiaana, kun hänen miehensä Michael menehtyi syöpään vain 34 vuoden iässä. Sandra jäi yksin pariskunnan neljän alle 6-vuotiaan pojan kanssa.

Tämän viikon tiistaina Sandra valmistui maisteriksi biologian laitokselta Belfastin yliopistosta. Hän erikoistui kestävän kehityksen johtamiseen. Sandra oli jatkanut opintojaan, koska se oli ollut yksi Michaelin viimeisistä toiveista. 

Michael itse oli ollut filosorian tohtorin opintojensa loppupuolella toisessa yliopistossa, kun hänellä joulukuussa 2018 todettiin pitkälle edennyt syöpä. Sandra oli aloittanut yliopistotaipaleensa saman vuoden syyskuussa.

Diagnoosin tultua lääkärit antoivat Michaelille vain muutaman kuukauden elinaikaa. Hän kuoli 22. marraskuuta 2019.

Aviomies toivoi Sandran jatkavan opintojaan

Syöpäsairautensa keskellä Michael oli tukenut Sandraa. Mies toivoi, ettei Sandra jättäisi opintoja kesken sen vuoksi, että hän oli sairastunut. 

– Michael oli niin rohkaiseva. Hän toivoi, etten koskaan luopuisi unelmastani valmistua yliopistosta.

Michael oli vielä sairasvuoteellakin tehnyt töitä tohtorin tutkintonsa eteen. Ulsterin yliopisto myönsi hänelle tutkinnon postuumisti. 

Aluksi teki mieli antaa periksi

Sandra kertoo, että Michaelin kuoltua hänen teki vain mieli luovuttaa. Tuntui niin raskaalta olla leski niin nuorena ja huolehtia lapsista.

– Sitten muistin, mitä Michael oli toivonut. Halusin myös antaa lapsilleni parhaan mahdollisen tulevaisuuden.

– Löysin rohkeutta, toivoa ja voimaa ja palasin lopulta suorittamaan opinnot loppuun.

Sandra sai tukea ystäviltään ja biologian laitokselta vaikeina aikoina. Luokkatoverit, opettajat ja tuutorit auttoivat häntä suoriutumaan kurssitöistä aikataulussa ja olivat hänen tukenaan, kun hänen oli tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin. Jotkut kurssitoverit tulivat hänen tuekseen myös Michaelin muistotilaisuuteen. Hän kiittääkin yliopistolaisia saamastaan avusta.

"Inspiroit meitä kaikkia"

Koronavirustilanteen vuoksi valmistujaiset järjestettiin virtuaalisesti. Tuon päivän Sandra oli töissä, mutta kertoi aiemmin aikovansa juhlistaa onnistumaan illalla läheisten kanssa. Perhe aikoi tilata noutoruokaa.

Belfastin yliopisto muisti Sandraa myös liikuttavalla Facebook-päivityksellä: ”Michael olisi taatusti ylpeä sinusta, Sandra. Nauti onnistumisesi juhlimisesta poikiesi kanssa. Inspiroit meitä kaikkia”.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Innoissaan tulevasta

Sandra on innoissaan työpaikastaan eräässä yrityksessä. Hän odottaa innolla tulevaa.

– Aion keskittyä uraani sekä äitinä olemiseen. Aion yrittää parhaani, jotta lapseni saisivat vain parasta. Toivomme parempaa ja valoisampaa tulevaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat