Mainos

Neljä paljastavaa merkkiä: Nämä kertovat parisuhteestasi tärkeän asian

Oletteko täydellinen pari? Jos nämä neljä asiaa kuulostavat tutuilta, suhteenne on hyvällä pohjalla, kertoo Kunto Plus -lehti.

Alkuaikoina ette saaneet pidettyä näppejänne erossa toisistanne, mutta vuosien mittaan kiihkeys on laantunut, ja illat kuluvat lemmenleikkien sijaan sohvalla kuluneissa verkkareissa. Onko tämä nyt parisuhteessa lopun alkua? Pitääkö olla huolissaan? Ei hätää - jos seuraavat neljä kohtaa kuulostavat tutuilta, suhteenne on mitä luultavimmin vankalla pohjalla.

1. Teillä on yhteiset arvot

Mielipiteitä voi ja saakin olla suuntaan jos toiseen, mutta olisi hyvä, jos suurista linjoista oltaisiin samaa mieltä. Pareilla, joiden ajattelumaailmat yhtenevät esimerkiksi rahankäytön, uskonnon ja lasten kasvatuksen suhteen, on tutkimusten mukaan suurempi todennäköisyys myös pysyä yhdessä.

2. Osoitatte tunteitanne päivittäin

Kipinän säilyttäminen ei suinkaan edellytä suurieleisiä romanttisia päivällisiä vaan pienet, päivittäiset hellyydenosoitukset ja lempeät sanat ovat paljon tehokkaampi tapa pitää läheisyyttä yllä. Esimerkiksi aamukahvin keittäminen kumppanille tai pieni kehaisu voivat tehdä ihmeitä.

3. Keskustelette ongelmista

Jokaisessa parisuhteessa on ongelmansa ja kipupisteensä. Ratkaisevaa on se, miten vaikeita asioita käsitellään. Terveellisintä olisi keskustella ikävistäkin asioista avoimesti sen sijaan, että ne lakaistaan maton alle ja omat tunteet padotaan jonnekin syvälle sisimpään.

Ongelmien purkaminen voi tuntua vaikealta, mutta puhuminen ja toisen kuunteleminen lujittavat vain suhdetta entisestään.

4. Ette pidä lukua toistenne tekemisistä

"Sinä näit kavereitasi viime kuussa viisi kertaa, ja minä näin omiani vain kerran!" Tällainen kirjanpito kannattaa lopettaa alkuunsa. Sen sijaan, että pidätte lukua jokaisesta toisenne hyväksi tekemästänne asiasta, jolloin jompikumpi on aina "velkaa", kannattaisi lähtökohtana pitää auttamisen halua.

Kestävässä parisuhteessa osapuolet haluavat lähtökohtaisesti toisilleen hyvää, jolloin toisen auttaminen on myönteinen asia. 

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.