Neljä ihmistä on kateissa Kanadassa rankkasateiden ja tulvien jäljiltä

Nova Scotian provinssissa Kanadassa voimakkaimmat rankkasateet vuosikymmeniin 1:21
Rankkasateet ovat saaneet taloja tulvimaan ja katkaisseet teitä perjantaista lähtien.

Mediatietojen mukaan Kanadan rankkasateet ovat voimakkaimpia vuosikymmeniin.

Kanadan itäisessä Nova Scotian provinssissa ilmoitettiin lauantaina yhteensä neljä ihmistä kadonneeksi rankkasateiden aiheuttamien tulvien jäljiltä, kertoo paikallinen poliisi.

Kaksi lasta katosi viranomaisten mukaan veden alle uponneen auton mukana. Autossa olleet kolme muuta ihmistä onnistuivat pelastautumaan ulos autosta.

Samankaltaisissa olosuhteissa mutta erillisessä tapauksessa katosivat myös nuori henkilö ja aikuinen mies, kertoivat viranomaiset.

Rankkasateet ovat saaneet taloja tulvimaan ja katkaisseet teitä perjantaista lähtien. Kanadan sateet ovat brittilehti Guardianin mukaan voimakkaimpia yli 40 vuoteen. Myös Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n mukaan Nova Scotian pääkaupungin Halifaxin alueen rankkasateet vaikuttavat olevan voimakkaimpia sitten vuoden 1971 hurrikaani Bethin.

Nova Scotian pääministeri Tim Houston sanoi tiedotustilaisuudessa, että provinssin alle vuorokauden sadekertymä oli noin 25 senttiä. Määrä vastaa normaalisti noin kolmen kuukauden sadekertymää.

Houston julisti hätätilan useille Nova Scotian alueille ja kehotti asukkaita olemaan osallistumatta kadonneiden etsintään vaarallisten olosuhteiden vuoksi. Hän arvioi myös, että veden väistymiseen kuluu useita päiviä.

 

Lue myös:

    Uusimmat