Rajut rankkasateet riepottelevat Ranskan Rivieraa: Ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja useita on kateissa – katso video valtavista tulvista

Alex-myrsky on riepotellut Ranskan ja Italian rajaa viikonloppuna.

Reutersin mukaan Ranskan Rivieralla ja Luoteis-Italiassa tilanne on ollut hyvinkin raju, sillä rankkasateiden aiheuttamat vesi- ja mutatulvat ovat pyyhkäisseet valtavalla voimalla katujen ja asuinalueiden ylitse.

Medialähteiden mukaan ainakin yhdeksän ihmistä on kuollut ja useita on kateissa tulvien vuoksi. Kadonneiden joukossa on ainakin kaksi palomiestä.

Lisäksi useita koteja on tuhoutunut.

Vakavimmat tulvat vuosisataan

Ranskalaispoliitikko Christian Estrosin mukaan kyseessä on vakavimmat tulvat alueella vuosisataan.

– Tiet ja noin sata asuintaloa on vaurioitunut tai pyyhkiytynyt kokonaan tulvan mukana, Estrosi kertoo ranskalaismedia BFM:n haastattelussa.

Ranskalaisten sääasemien mukaan Saint-Martin-Vésubien alueella on pahimmillaan satanut vettä vuorokauden aikana jopa puoli metriä.

Lisäksi lähialueilla on mitattu 40 senttimetrin lukemia.

Lukemat ovat lähes kolme kertaa niin suuret kuin vesisateen määrä alueella yhden kuukauden aikana tähän aikaan vuodesta.

Tuhoja myös Italiassa

Tulvat ovat aiheuttaneet tuhoa myös Luoteis-Italiassa, jossa ainakin kahden ihmisen kerrotaan kuolleen.

Yhden ihmisen on uskottu huuhtoutuneen tulvan mukana Ranskan puolelta Italiaan.

Pelastustöihin on osallistunut maiden rajalla noin tuhat palomiestä.

Etelä-Ranska on kärsinyt kohtalokkaista tulvista aiemminkin, sillä 3. lokakuuta 2015 tulvat aiheuttivat 20 ihmisen kuoleman Ranskan Rivieran ympäristössä.

Lähde: CNN, Sky News, Reuters

Lue myös:

    Uusimmat