Mainos

Nelivuotiaan hiv-raiskaaja valittaa hoviin – äiti pettyi: Haluaisin jo päästä toipumaan

4-vuotiaan törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeistä raiskauksista tuomittu mies valittaa tuomiostaan hovioikeuteen. Rikoksesta tuomitulla on hiv-tartunta, joka ei ole tarttunut tyttöön.

Nelikymppinen mies tuomittiin maaliskuun loppupuolella kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vantaan käräjäoikeus katsoi miehen käyttäneen useiden vuosien ajan hyväksi perheystävänsä tytärtä, joka oli miehellä välillä hoidossa.

Tuomitun valitusasiakirjat on määrätty salaisiksi, joten hänen asianajansakin kommentoi asiaa niukasti.

TÄSTÄ ON KYSE

Vuonna 1974 syntynyt mies tuomittiin Vantaan käräjäoikeudessa maaliskuun lopulla kahdeksan vuoden vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoi hänen syyllistyneen ystävänsä tyttären törkeään seksuaaliseen hyväksikäyttöön ja törkeisiin raiskauksiin. 

Tyttö oli rikosten aikaan 3–6-vuotias. Ensimmäinen raiskaus tapahtui, kun tyttö oli vain nelivuotias.

Rikoksesta tuomitulla oli hiv-tartunta, josta hän tiesi. Uhri on käynyt kaikissa verikokeissa, ja hänet on todettu täysin terveeksi. 

Mies myönsi oikeudessa suuren osan syytteistä, mutta kiisti yhdynnät useissa syytekohdissa.

– Vahvistan, että valitus on jätetty Vantaan käräjäoikeuteen. Yksi valituksen syistä oli poikkeuksellisen pitkä tuomio. Muuten en kommentoi valituksen perusteita tarkemmin, sillä tapaus sisältää niin paljon salassa pidettävää tietoa muun muassa teonkuvauksen suhteen, asianajaja tyytyy toteamaan.

Äiti surullinen valituksesta

Nyt kuusivuotiaan uhrin äiti on valituksesta surullinen. 

– Tämä oli odotettavissa, mutta olisin toivonut itse, että prosessi olisi loppunut. Haluaisin jo päästä toipumaan tästä, äiti sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

Äiti itse ei olisi valittanut tuomiosta hovioikeuteen, mutta tässä tilanteessa hän tulee vaatimaan miehelle kokonaisuudessaan kovempaa tuomiota: pidempää vankeusrangaistusta ja suurempia korvauksia.

Hovioikeuskäsittelyyn hän valmistautuu läheistensä avulla.

– Nyt elämä menee hyvää rataa, mutta sitten, kun asian käsittely taas alkaa, se pysäyttää miettimään tapahtunutta. Joudun varmasti turvautumaan ystäviin ja tukiverkostoon, äiti sanoo.

Perhe on saanut tässä kuussa myös helpottavia uutisia. Tytär on käynyt viimeisissä verikokeissa, joiden mukaan hän ei ole saanut hi-virusta tuomitulta.

– Vaikka nyt näyttää siltä, että joudumme vielä hovioikeuteen, onneksi tämä juttu on jossain vaiheessa ohi. Pääasia on, että tekijä saa tästä tuomionsa, äiti sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.