Nelikymppinen romaninainen ampui perheensä vihamiestä haulikolla Järvenpäässä 2019 – veristä uhria etsittiin useita päiviä

Romaninainen tuomittiin murhan yrityksestä Järvenpäässä - ampui haulikolla kerrostalon pihalla vuonna 2019 10:28
Romaninainen tuomittiin murhan yrityksestä Järvenpäässä vuonna 2019: Katso videolta, miten teko tapahtui

Nelikymppinen romaninainen ampui perheensä vihamiestä kaksipiippuisella haulikolla Järvenpäässä vuonna 2019. Nainen tuomittiin murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta 7 vuoden vankeuteen.

Ammuskelu tapahtui kerrostaloalueella Järvenpään Bjarnenkujalla syyskuisena iltana 2019.

Oikeusasiakirjojen mukaan uhri, kolmekymppinen mies, oli noin viikkoa ennen ammuskelua tunkeutunut machete-veitsen kanssa parikymppisen naisen ja hänen poikaystävänsä asunnolle ja uhkaillut tappamisella. 

Oikeuden mukaan parikymppisen naisen äidin ammuskelun motiivina olikin kosto ja vihanpito näistä perheenjäseniinsä kohdistuneista tapahtumista.

Tilanne oli oikeuden mukaan aiheuttanut vakavaa vaaraa myös sivullisille, koska tapahtumapaikkana oli kerrostaloalue.

Poliisi pääsi nopeasti epäiltyjen jäljille, mutta aluksi oli silti epäselvää, kuka oli ampuja.

– Osa hätäkeskukseen soittaneista tiesi, että tässä oli kaksi romaninaista, joista ainakin toinen asui kerrostalossa, jonka pihalla teko tapahtui, rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Rikospaikassa.

Uhria etsittiin päiviä

Teon jälkeen poliisi etsi uhria useamman päivän ajan. 

– Jo tekoiltana poliisille tuli useita ilmoituksia, että Järvenpäässä Keravan suuntaan menevässä junassa oli henkilö, jolta vuoti niskasta, korvasta ja kädestä verta. Tämä ammuttu oli mennyt Järvenpäässä baariin, mutta häntä ei vielä tuolloin tavoitettu. Hän ilmoittautui poliisille viisi päivää myöhemmin,

Uhri oli ennen ilmoittautumistaan ollut tuttavansa luona, jota hän oli pyytänyt poistamaan hauleja selästään, korvastaan ja niskastaan. Mies selvisi yllättävän lievillä vammoilla ampumisesta, sillä hänen vartalossaan oli yli toistakymmentä haulia.

Katso yllä olevalta videolta, miten poliisi selvitti rikoksen ja millaista tarinaa epäillyt asiasta ensin kertoivat.

Lue myös:

    Uusimmat