Negativen Shanghain-keikka päättyi kaaokseen – fanilauma hyökkäsi solistin kimppuun

Shanghain maailmannäyttelyssä esiintymässä ollut tamperelaispoppoo pääsi kokemaan ihailijoiden fanituksen kovimman kautta.

Negativen keulakuva Jonne Aaron, 26, joutui innokkaiden kiinalaisfanien piirittämäksi maailmannäyttelyssä pidetyn keikan loppumetreillä ja tilanne oli varsin uhkaava.

Tamperelaisbändi oli kutsuttu esiintymään Shanghain maailmannäyttelyyn pääesiintyjäksi. Jo kerran aiemmin Kiinassa keikkaillut Negative on saanut hyvin jalansijaa entisessä kommunistimaassa ja bändi onkin ollut ainoana suomalaisbändinä esillä suuren maan jokaisessa valtamediassa.

Suomalaisbändin fanit odottivat innoissaan yhtyeen keikkaa maailmannäyttelyssä ja paikalle oli saapunut noin 10 000 fania. Hyvin sujunut keikka riistäytyi kuitenkin käsistä loppumetreillä.

– Kiina on vanha kommunistimaa, joten siellä toiminta on vielä vähän militaristista. Lavan edessä oli sellainen keltainen viiva, jonka yli ei saanut mennä. Mun lavaesiintyminen on aina ollut värikästä ja olin mennyt moikkaamaan faneja alueelle. Monitorimiksaaja viittoi mua lavan sivuun kesken keikan ja kertoi poliisien sanoneen keikan päättyvän saman tien, jos menen vielä kerrankin keltaisen viivan yli. Sen viivan tarkoituksena oli suojella meitä, ettei porukka villiinny aivan täysin, Jonne kertaa tapahtumia Viihdeuutisille.

Paniikkikohtaus meinasi yllättää

Jonne kertookin totelleensa ohjeita, mutta jotenkin keikan loppumetreillä yksi fani pääsi lavalle ja hyppäsi solistin kaulaan. Tämän jälkeen turvatoimet pettivät täysin ja lavalle ryntäsi suuri joukko innokkaita faneja.

– Fanit piirittivät mut samantien ja muhun alkoi iskeä pieni paniikki, kun huomasin olevani täysin saarrettu. Muu bändi pakeni lavalta talvisota-tyyliin, eikä edes miksaajat tai valomiehet tulleet pelastamaan mua tilanteesta. Tilannetta kesti noin 10 minuuttia, ennen kuin poliisi ja turvamiehet saivat vietyä mut turvaan.

Negativen keulakuva kertoo pelästyneensä kunnolla uhkaavaa tilannetta. Keikan jälkeen Jonnelta meni tovi, ennen kuin hän sai koottua itsensä.

– Makasin keikan jälkeen backstagen lattialla puoli tuntia ja tärisin. Normaalisti saan koottua itseni keikan jälkeen nopeasti, mutta nyt meni pidemmän aikaa. Lopulta pystyin menemään jakamaan nimmareita faneille.

Negative julkaisi uuden Neon-albuminsa kesäkuun 2. päivä. Bändi lähtee syksyllä Euroopan-kiertueelle, jonka on tarkoitus jatkua myös muihin maanosiin.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat