Negativen manageri tarjoaa Myllysillan räjäyttämisestä yli miljoona mummonmarkkaa

Turun vajonneen kaupunkisillan räjäyttäminen videolla olisi hankkeen puuhamiehen mukaan kulttuuriteko vailla vertaa.

– Turku on Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011, joten sehän on kulttuuripääkaupungin velvollisuus antaa silta rock- ja populaarikulttuurin käyttöön. Tällä tavalla Turku pääsee maailman kartalle kunnolla, Hype Producitons -yhtiön toimitusjohtaja Tommi Liimatainen kertoo Viihdeuutisille.

Myllysilta on vajonnut muutaman viikon aikana jo puolitoista metriä ja Aurajoen yli menevä silta on ollut suljettuna. Turun suurimmaksi nähtävyydeksi nousseen sillan räjäyttämistä on ehdotettu Vares-elokuvassakin, mutta kaupunki ei tarttunut filmiteollisuuden tarjoukseen.

Se ei kuitenkaan lannista innovatiivista Liimataista.

– Aion tarjota kaupungille useita satoja tuhansia eli enemmän kuin miljoona mummon markkaa, jotta silta voitaisiin räjäyttää musavideolla. On se kumma, jos kaupungille ei raha kelpaa. Tällaista mahdollisuutta ei tule kovinkaan montaa kertaa elämässä. Sehän on rockhistoriaa, jos silta räjäytetään musavideolla. Maailmassa ei ole koskaan räjäytetty musiikkivideolla oikeata siltaa, joten kyllähän siellä olisi Hollywood-heput ihmeissään.

Muun muassa Negativen ja The Winylsin taustapiruna häärivä Liimatainen ei ole huolissaan levyteollisuuden laskeneista myynneistä. Taloustaantumasta huolimatta rockmusiikki on voimissaan ja musavideoihin kannattaa satsata rahaa.

– Onpahan tulossa sitten kaikkien aikojen kallein suomalainen musavideo. Elokuvateollisuus on virkkausta ja nappikauppaa rock-ja musiikkibisnekseen verrattuna. Jos tehdään, niin tehdään sitten isolla telalla, Liimatainen vetoaa Vares-elokuvan saaman kielteiseen vastaukseen sillan räjäyttämisestä.

Pitäisikö silta mielestäsi räjäyttää? Äänestä TÄÄLLÄ.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat