Mainos

Näyttelijä syyttää Teslaa erikoisesta onnettomuudesta – aikoo vahingoittaa valmistajan mainetta, jos ei saa korvauksia

Yhdysvalloissa yritetään saada aluilleen joukkokannetta Teslaa vastaan, sillä useampi Model X Teslan omistaja kokee autonsa aiheuttaneen kolarin itsekseen. Kanteen alullepanijana on eteläkorealainen julkisuuden henkilö.

Menneen syksyn aikana sattui useampikin onnettomuus, jossa Tesla-kuljettajat syyttivät autoaan kiihdyttämisestä omia aikojaan. Kolmansien osapuolien tekemien arvioiden mukaan autojen lokitiedot kuitenkin kertovat, että tapauksissa on kyse kuljettajien omista virheistä.

Onnettomuuksia on sattunut enimmäkseen Model X -mallin kanssa ja nyt yksi Model X -omistaja on haastamassa Teslaa oikeuteen Kaliforniassa. Samalla tapauksesta yritetään saada aikaiseksi joukkokannetta, pohjautuen aikaisempiin haavereihin, joissa kuljettajat syyttävät autoaan kiihdyttämisestä itsekseen.

Tesla vastasi kanteeseen voimakkaasti tiedotteessaan ja totesi, että haastajan Model X ei ollut viallinen. Lisäksi auton omistaja, eteläkorealainen näyttelijä ja laulaja Ji Chang Son, uhkasi käyttää julkisuuden henkilön asemaansa vahingoittaakseen Teslan mainetta, ellei autovalmistaja suostu maksamaan korvauksia ja tunnustamaan auton viallisuutta.

Electrek kertoo verkkosivuillaan, että Sonin vahinko on hyvin samanlainen kuin toiset Model X:n kanssa tapahtuneet tapaturmat. Monissa näistä tahaton kiihdytys on tapahtunut silloin, kun kuljettajan on ollut tarkoitus painaa jarrua.

Yhdysvalloissa tapahtuu tilastojen mukaan vuosittain noin 16 000 kolaria, joissa jarrun sijasta painetaan vahingossa kaasua. Vaikka tunnetuissa tapauksissa on tiedettävästi ollut kyse kuljettajan virheestä, on Model X ollut osallisena ainakin kuudessa kolarissa lyhyen ajan sisällä, vaikka mallia on suhteellisen pieni määrä liikenteessä, Electrek kirjoittaa.

Lähde: Electrek

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.