Näyttelijä Philip Seymour Hoffman on kuollut

Oscar-palkittu näyttelijä Philip Seymour Hoffman on menehtynyt.

Capote-elokuvasta Oscar-pystin napannut näyttelijä Philip Seymour Hoffman on kuollut.

The Wall Street Journal -julkaisun mukaan 46-vuotias tähti löydettiin menehtyneenä sunnuntaina asunnostaan New Yorkista.

Poliisi ilmoitti tutkivansa kuolinsyytä, mutta useiden medioiden mukaan syyksi epäiltiin huumeiden yliannostusta. New York Post -lehden mukaan Hoffman oli ollut hiljattain huumevieroituksessa.

New York Timesin haastatteleman nimettömänä pysyneen poliisilähteen mukaan Hoffmanilla oli löydettäessä ruisku käsivarressaan. Lisäksi vieressä oli kirjekuori, jonka epäiltiin sisältävän heroiinia.

– Todella kiltti, ihana mies ja yksi suurimmista näyttelijöistämme - koskaan, tviittasi näyttelijäkollega Mia Farrow uutistoimisto AFP:n mukaan.

Hoffman sai vuonna 2006 Oscar-palkinnon parhaasta miespääosasta elokuvassa Capote, jossa hän näytteli kirjailija Truman Capotea. Lisäksi hänelle kertyi kolme Oscar-ehdokkuutta parhaista miessivuosista.

Teatteri lähellä sydäntä

Läpimurtonsa Hoffman teki jo vuonna 1992 Al Pacinon tähdittämässä elokuvassa Naisen tuoksu. Tuolloin roolina oli kaverinsa tiukan paikan tullen pettävä eliittikoulun oppilas.

Ahkeruudesta tunnettu Hoffman esiintyi lisäksi muun muassa elokuvissa Charlie Wilsonin sota, Big Lebowski, Mestari sekä Nälkäpeli-sarjan toisessa elokuvassa Vihan liekit. Hänen oli määrä näytellä myös kahdessa tulevassa Nälkäpeli-elokuvassa.

Vuonna 1967 syntynyt Hoffman oli kouluvuosinaan kiinnostuneempi urheilusta kuin näyttelemisestä. Loukkaantuminen katkasi kuitenkin urheiluhaaveet, ja Hoffman päätyi opiskelemaan näyttelemistä yliopistossa New Yorkissa.

Elokuvien lisäksi Hoffman näytteli lukuisissa näytelmissä Broadwayllä. Elokuvarooleistaan kuuluisuuteen noussut mies arvostikin näyttämöä suuresti.

– Teatteri oli ensirakkauteni, ja sillä on ollut suurin vaikutus elämääni. Teatterin ansioista ryhdyin näyttelemään, ja sen ansiosta näyttelen yhä, Hoffman sanoi New York Timesin haastattelussa 2008.

Juttua päivitetty 3. helmikuuta kello 7.21.

(MTV VIIHDE–STT)

Lue myös:

    Uusimmat