Näyttelijä Mikko Kiviseltä poikkeuksellinen ehdotus – artistiboikotti poliittisiin tilaisuuksiin

2:58
Mitkä ovat Mikko Kivisen ja Ville Keskilän erikoisimmat terveyskeskuskokemukset?

Monet artistit ja näyttelijät ovat olleet tyytymättömiä hallituksen koronatoimiin kulttuuri- ja tapahtumalaa kohtaan. 

Pitkän linjan näyttelijä Mikko Kivinen on monien muiden kulttuurialan työntekijöiden tavoin tyytymätön hallituksen koronatoimiin heidän alaansa kohtaan.

Nyt Kivinen kirjoittaa Facebook-tilillään asiasta ja antaa kanssatovereilleen ehdotuksen siitä, miten he voisivat ilmaista tyytymättömyytensä.

Näyttelijä ehdottaa, että kulttuuri- ja tapahtuma-alan työntekijät eivät enää osallistuisi eri puolueiden vaalitilaisuuksiin, jossa moni taiteilija on yleensä esiintynyt. Kivinen kirjoittaa, että hän on aikoinaan ollut tukemassa Martti Ahtisaarta

– Niinpä ehdotan: kun teitä seuraavan kerran pyydetään esiintymään vaalitilaisuuksissa kieltäytykää kohteliaasti ja kysykää: mitä te teitte meidän hyväksi kun me tarvitsimme apua? Ette mitään, miksi me tukisimme teitä?

– Tulee varmasti aika tylsiä tilaisuuksia kun yleisö, jota tietysti tulee olemaan vähemmän kuin ennen koska tilaisuuksista puuttuu vetovoimaisia esiintyjiä. Yleisöparka joutuu vain kuuntelemaan poliitikkojen katteettomia vaalilupauksia, hän jatkaa kirjoituksessaan. 

Kivinen toteaa kirjoituksessaan, että koronakriisin myötä eri puolueet ovat näyttäneet todelliset ”karvansa”. Hänen mielestään päättäjiä ei kiinnosta kulttuurialan työtekijöiden ahdinko laisinkaan.

– Meiltä on kielletty harjoittamasta ammattejamme kyseenalaisten, erittäin epäoikeudenmukaisten ja todennäköisesti myös lainvastaisten päätöksien, kuten muusikkojen liitto hyvässä ulostulossaan toteaa johdosta.

– Hallituksen ministereille ja heidän puolueilleni me olemme olleet vain hyödyllisiä idiootteja, lainakseni V.I Leniniä. Meistä otetaan hyöty, joka auttaa heitä ja kun me olemme pulassa, meidät jätetään oman onnemme nojaan. Häpeällistä, Kivinen vuodattaa. 

Kivisen päivitystä on muutaman päivän aikana jaettu lähes 600 kertaa. Moni on yhtynyt Kivisen sanoihin ja kiittävät tärkeästä kannanotosta. 

– Kannatetaan. Toivon myös, että tästä eteenpäin muusikot sekä muutkin taiteilijat eivät enää myisi itseään alihintaan. Koronasta päästyämme tulemme saamaan säälittäviä puhelinsoittoja, jossa kysytään ohjelmaa ravintoloihin, baareihin sekä estraadeille pilkkahintaan.Keikkapalkkiot olivat ajettu lähes olemattomiin jo ennen koronaa. Nyt puhelun aiheena on alennuksen antaminen työtehtävistä , koska korona. Itselläni muodostuu linja päinvastaiseksi. Koska Korona , työt meni . Ei voi antaa alennusta. Pikemminkin päinvastoin. Korona ei ole meidän vika, muusikko Sami Saari kirjoittaa. 

Moni kulttuuri- ja tapahtuma-alalla työskentelevä on tylyttänyt avoimesti hallituksen toimia. Muusikko Paula Vesala puhui asiasta Suomen Kuvalehdenhaastattelussa viime viikolla

Vesala nimitettiin viime syksynä työryhmään, jossa viranomaiset sekä urheilu- ja kulttuurialan edustajat etsivät keinoja siihen, miten järjestää tapahtumia turvallisuuden nimissä. 

Vesala antoi haastattelussa myös muistuksen siitä, kuinka hallituksella oli alun perin suunnitelmissa nostaa luovien alojen osuutta bruttokansan tuotteessa.  

– Teot on nolla. 

– Heiluttaisin kirvestä Marinin ja Kiurun suuntaan, jos siihen olisi mahdollisuus, hän totesi haastattelussa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja