Näyttelijä Maria Ylipää Baby Jane -elokuvasta: "Vihdoin valkokankaalle nousee seksuaalista vähemmistöä edustava hahmo, jolla on mielenterveydellisiä ongelmia"

Sofi Oksasen kirjaan Baby Jane perustuva elokuva saa ensi-iltansa Naistenpäivänä 8.3.

Naistenpäivänä 8.3. ensi-iltansa saavassa Sofi Oksasen Baby Jane -tarinan elokuvaversion päärooleissa nähdään Maria Ylipää ja Roosa Söderholm. Elokuvan on ohjannut Katja Gauriloff.

Vahvan ja vaikutusvaltaisen Pikin roolia näyttelevää Maria Ylipäätä inspiroivat paitsi roolihenkilön olemus ja luonne myös tämän mielenterveysongelmat. Ylipään mukaan tämänkaltaisia vahvoja rooleja on naisille harvoin tarjolla.

– Pikin roolissa kiehtovaa on se, että siinä todella pääsee näyttelemään. Kun minulta käsikirjoituksen luettuani kysyttiin haluanko tulla koekuvauksiin, olin että no totta kai, Ylipää kuvaa.

Elokuva kertoo tarinan naisten välisestä rakkaudesta, mutta seksuaalivähemmistöihin liittyvien aiheiden lisäksi kantavana teemana on myös mielenterveysongelmat ja niihin liittyvä problematiikka. Ylipäätä ne ovat koskettaneet myös yksityiselämässä.

– Eräs mielenterveysongelmista kärsivä läheiseni on jo pitkään kamppaillut hoitoon pääsemisen ja oikean diagnoosin saamisen kanssa. On hyvä, että vihdoin valkokankaalle nousee seksuaalista vähemmistöä edustava hahmo, jolla on mielenterveydellisiä ongelmia, Ylipää sanoo.

Toista pääroolia, Pikiin ihastuvaa nuorta ja valoisaa Jonnaa esittää vielä toistaiseksi tuntemattomampi Teatterikorkeakoulusta tänä keväänä valmistuva Roosa Söderholm. Hänet valittiin rooliin jo käsikirjoitusvaiheessa.

– Jonnan rooli on todella hyvin käsikirjoitettu, ja siihen oli sen vuoksi helppo solahtaa. Olen koko ajan luottanut ohjaajaan ja muuhun tuotantotiimiin, ja Marian kanssa luonteva yhteys löytyi jo koekuvauksissa, Söderholm kertoo.

Kun ohjaaja Katja Gauriloff luki Baby Jane -kirjan, se kolahti häneen heti. Hän luonnehtii kirjan tarinaa vaikuttavaksi niin rakenteeltaan, sisällöltään kuin tunnelmaltaankin. Gauriloff kehuu varauksetta myös naisvoittoista tuotantotiimiään sekä lahjakkaita näyttelijöitä.

– On niin paljon vahvoja ja ammattitaitoisia naisia. Kun kyseessä on nimenomaan naisista kertova tarina, on luontevaa, että myös tuotantoryhmässä on heitä paljon, Gauriloff kiittää. 

Lue myös:

    Uusimmat