Näyttelijä Juha Mujeen hautajaiset typistyivät koronavarotoimien takia – Pirjo-leski murtui: "Tämä on aivan kauheaa"

Minkälainen näyttelijä Juha Muje oli? Ohjaaja Pirkko Saisio muistelee suorassa lähetyksessä 9:51
Minkälainen näyttelijä Juha Muje oli? Näin pitkäaikainen ystävä Pirkko Saisio muisteli rakastettua näyttelijää

Juha Mujeen leski Pirjo Muje on murheellinen, sillä hänen miehensä hautajaisiin pääsevät koronavarotoimien takia vain leski itse ja parin lapset perheineen.

Helmikuussa menehtyneen rakastetun näyttelijä Juha Mujeen hautajaiset typistyvät vain perhepiirissä järjestettäviksi koronavirukseen liittyvien varotoimien vuoksi.

– Hautajaisia ei ole peruttu, mutta sinne saa tulla paikalle ainoastaan meidän perhe, kertoo leski Pirjo Muje puhelimitse MTV Uutisille.

–Tämä on aivan kauheaa. Tuntuu, että se olisi riittänyt, että toinen kuolee, mutta sitten vielä tämä, leski jatkaa murtuneena.

Asiasta uutisoi ensin Ilta-Sanomat. Lehden mukaan hautajaisten oli määrä olla 20. maaliskuuta ja Ylösnousemuskappeliin Turun hautausmaalle oli kutsuttu 80 läheistä ja ystävää.

Hallitus linjasi eilen maanantaina, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöönMyös evankelisluterilainen kirkko linjasi verkkosivuillaan, että kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Hautajaistilaisuuksissa suositaan haudalla tapahtuvaa siunaamista

– Aion vielä soittaa ja kysyä asiasta, mutta ymmärtääkseni jossain lukee ihan selkeästi, ettei yli 10 ihmisen tilaisuuksia saa järjestää, järkyttynyt Pirjo Muje kertoo.

Häntä harmittaa tilanteessa erityisesti se, etteivät paikalle pääse tiukan säännöksen vuoksi edes kaikki läheisimmät omaiset.

– Paikalle eivät pääse edes kaikki perheenjäsenet, vaan pelkästään minä ja meidän lapset perheineen. Ilmeisesti edes Juhan sisko ei voi tulla, hän harmittelee.

– Pahaan aikaan tämä tuli, mutta eihän kukaan voinut kuvitella, että tällaista tulisi.

Muje kertoo puhuneensa alustavasti Suomen kansallisteatterin johtajan Mika Myllyahon kanssa, että muistotilaisuuden ystäville voisi järjestää myöhemmin. Aikataulu on kuitenkin vielä täysin auki.

– Eihän nyt voi mistään sopia, kun ei tiedä, miten kauan poikkeustila kestää, hän huokaa.

Juha Muje menehtyi 9. helmikuuta 69 vuoden iässä. Kansallisteatterissa vuodet 1997-2013 näytellyt Muje ehti mittavan uransa aikana työskennellä laajalti myös muissa teattereissa ja tehdä runsaasti mieleenpainuvia elokuvarooleja.

Lue myös:

    Uusimmat