Navalnyin tytär astui julkisuuteen – vastaanotti isänsä palkinnon Genevessä: "Isäni kirjeessä oli kaksi tärkeää pyyntöä"

0:45
Nälkälakon seurauksena hurjasti laihtunut Aleksei Navalnyi viime toukokuussa.

Vankilassa istuvan venäläisen oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin lapset ovat pysyneet tähän asti poissa julkisuudesta. Nyt tytär Daria Navalnaya kuitenkin kertoo painavan sanansa Venäjän hallituksesta.

Navalnyi palkittiin kansalaisjärjestöjen järjestämässä Ihmisoikeudet ja demokratia -huippukokouksessa Sveitsin Genevessä moraalisen rohkeuden palkinnolla. Koska oppositiojohtaja viruu parhaillaan venäläisvankilassa, hän pyysi tytärtään noutamaan palkinnon puolestaan. 

20-vuotias Daria Navalnaya piti liikuttavan englanninkielisen puheen, jonka voit katsoa kokonaisuudessaan Youtubesta.

Navalnyi maksoi kalliin hinnan ihmisoikeustaistelusta

Daria Navalnaya kertoo videollaan, että hänen isänsä kirjoitti vankilasta kirjeen, jossa hänellä oli tyttärelleen kaksi hyvin tärkeää pyyntöä. 

– Ensinnäkin, älä mokaa ensimmäistä julkista esiintymistäsi. Ja toiseksi, älä unohda sanoa, kuinka ylpeä olen tästä palkinnosta. Se on merkki siitä, että maailma välittää, Navalnaya kertaa isänsä sanat.

Navalnaya on hyvin huolissaan demokratian puutteesta kotimaassaan Venäjällä. Hän kertoo, että Aleksei Navalnyi on taistellut koko elämänsä ihmisoikeuksien, kuten sananvapauden ja äänioikeuden puolesta.

– Nämä kaikki asiat ovat niin tärkeitä, mutta valitettavasti puuttuvat Venäjältä. Isäni on pidätetty ja vainottu hyvin pitkään, kunnes lopulta hänet myrkytettiin. 

Navalnyin tytär muisteli videolla hetkeä, kun hän oli vasta lapsi ja Venäjän poliisi ratsasi perheen asunnon. Se oli pelottavaa ja kammottavaa. Erityisesti hänelle jäi mieleen se avuttomuuden tunne, joka valtaa hänet myös nyt Venäjän vallan toimien edessä. 

– On erittäin surullista, että joudun vastaanottamaan tämän palkinnon isäni puolesta. Teidän pitäisi katsoa häntä nyt tällä videolla,  mutta hän on venäläsivankilassa vain sen takia, ettei kuollut silloin, kun Venäjän hallitus olisi halunnut hänen kuolevan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja