Nautintoa vai masokismia? Maailman tulisin pizza hakkaa tabascon 640-kertaisesti

Missä menee nautinnon ja masokismin raja? Maailman tulisimman pizzan syömisessä on onnistunut vain kourallinen yllytyshulluja brittejä.

Iso-Britannian Brightonissa sijaitsevassa ravintolassa tarjoillaan tiettävästi maailman tulisinta pizzaa. Saltdean Sizzler pie -pizzaa myytiin ravintolassa viime vuonna yhteensä 1307 kappaletta, mutta yhteensä vain yhdeksän ihmistä onnistui syömään sen viimeistä murua myöten.

Maailman tulisin pizza saa potkunsa tahnasta, joka valmistetaan yhdestä maailman tulisimmasta chilistä. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman tuskainen, joukkoon lisätään vielä tujaus chiliuutetta. Ravintolan omistaja Paul Brayshawin mukaan lopputuote on jopa tulisempi kuin maailman tulisin chili, Trinidad Moruga Scorpion. Tulisuusasteeltaan pizza on arviolta 3,2 miljoonaa Scovillen yksikköä. Pizza on lähetetty Guinnes World Records -raadin arvioitavaksi. Aiempi maailmanennätys on "vaatimaton" 1 miljoonan Scovilleyksikön pizza.

Pizzan syömisestä kovat kivut

Pizzaa maistaneiden yllytyshullujen mukaan lätyn syöminen ei suinkaan ole mikään makunautinto. Syöminen on aiheuttanut muun muassa sietämättömiä vatsakipuja, hikoilua ja oksentelua.

– Ei nautintoa, ainoastaan kipua. Se oli sietämätöntä. En tee sitä enää ikinä uudelleen. En toivo sellaista kipua kenellekään, kommentoi eräs pizzan syönnissä epäonnistunut brittimies.

Tulisen ruoan harrastaja Rob House on yksi yhdeksästä pizzan kokonaan syöneistä sankareista. House kuvasi kauhukokemuksensa videolle:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat