Mainos

Natascha Kampusch paljastaa: Tämän takia halusin ostaa sieppaajani talon

Natascha Kampusch vietti kymmenen vuotta lapsuudestaan ja nuoruudestaan kidnappaajansa vankina ja orjana. Nyt hän on julkaissut kirjan elämästään vapaudessa.

Työtön tietoliikenneteknikko Wolfgang Priklopil sieppasi kymmenenvuotiaan Kampuschin pakettiautoonsa marraskuussa 1998, kun tämä oli matkalla kouluun Wienissä. Hän kidutti, orjuutti ja käytti seksuaalisesti hyväkseen Kampuschia.

Se päättyi vasta kahdeksan vuoden päästä, elokuussa 2006, kun Kampusch pakeni sieppaajansa talosta sillä välin, kun tämä puhui puhelimeen.

Tässä kuussa Kampusch on viettänyt täydet kymmenen vuotta vapaudessa. Hän julkaisi kokemuksistaan kirjan "Natascha Kampusch – 10 vuotta vapaudessa". Kampusch muistaa ensihetket vapaudessa yhä elävästi, kuten kertoo Stern-lehden haastattelussa.

– Kaikki tuntui ylivoimaiselta. Oli liikaa valoa, liikaa melua, liikaa ristiriitaisia tunteita. Tunsin onnea, mutta myös pelkoa. Minulla oli tasapaino-ongelmia, en osannut arvioida etäisyyksiä ja vatsani oli herkkä aliravitsemuksen vuoksi. Ja sitten luokseni tuli valtavasti ihmisiä, jotka sanoivat, että he tietävät, miten elämästäni saadaan täydellistä ja mitä minun pitäisi tehdä.

Yhdestä vankilasta toiseen

Kampusch kuvailee joutuneensa aluksi yhdestä vankilasta toiseen. Hänet siirrettiin sairaalan suljetulle osastolle. Koko tapauksen tutkinta ja loputtomat kuulustelut palauttivat vankeusajan toistuvasti mieleen.

– Se ei loppunut ollenkaan. Minun piti todistaa uudestaan ja uudestaan, sanoa aina samat jutut: Etten nähnyt koskaan muita kuin yhden sieppaajan. Että äitini ei myynyt minua. Etten yritä suojella ketään. Etten tiedä mitään mistään pornoringistä. Etten valehdellut.

Natascha Kampusch julkaisi kokemuksestaan ensimmäisen kirjan vuonna 2011:

0:53

Kampusch omistaa nykyään sieppaajansa talon

Lisäksi Kampuschin saama laaja julkisuus pakotti hänet kohtaamaan myös paljon vihaa. Ihmiset saattoivat jopa vihjailla siitä, oliko Kampusch halunnut tai ansainnut tulla siepatuksi.

– Kohtasin yhä enemmän ja enemmän vihaa. Internetissä, kaduilla, lehtien sivuilla, metrossa. Minua syytettiin valehtelijaksi. Minua tuijotettiin, haukuttiin ja pilkattiin, hän kuvailee Sternille.

Kampusch oleilee silloin tällöin sieppaajansa talossa, jonka hän nykyään omistaa. Poliisi ja Priklopilin äiti ovat ottaneet talosta joitain esineitä, mutta muuten sisustus on sama kuin Kampuschin vankeuden aikana.

– Halusin omistaa talon juuri siksi, että kärsin siellä niin paljon. Tämä on pieni voittoni. Halusin talon myös siksi, ettei kukaan voisi käyttää sitä hyväkseen, esimerkiksi tarjota "kauhukierroksia Natascha Kampuschin tyrmässä" tai muuttaa sitä pyhätöksi pervoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.