Natalja Neprjajeva tulistui Therese Johaugin kommenteista – norjalaistähdeltä paljonpuhuva vastaus

5:24
Katso videolta: Krista Pärmäkoski kaatoi Therese Johaugin loppukirissä norjalaisen viimeisessä maailmancupin kisassa.

Norjan hiihtotähti Therese Johaug oli tiukasti sitä mieltä, että venäläisurheilijoiden sulkeminen maailmancupista oli oikea ratkaisu. Venäläishiihtäjä Natalja Neprjajeva ei sulattanut norjalaisen kommentteja ja nyt Johaug on vastannut Neprjajevalle.

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS sulki kaikki venäläiset sekä valkovenäläiset hiihtäjät pois maailmancupin kisoista Venäjän Ukrainaan kohdistuneiden sotatoimien vuoksi. Norjan hiihtoliitto ajoi aktiivisesti sulkua ja Johaug oli liiton kanssa samoilla linjoilla.

Neprjajeva oli kommentoinut Johaugin mielipidettä maailmancupin Lahden kisan yhteydessä. 

– Kaikki oli kuin tavallisesti Lahdessa. Kaikki olivat ystävällisiä toisilleen maaliintulon jälkeen, kunnes Therese sanoo haastattelussa, että Venäjä ei olisi saanut olla siellä. Haloo, ajattelin. Seisoimme juuri äsken toistemme vierellä hymyillen ja sitten hän sanoo sellaista. Se on melko noloa, Neprjajeva sanoi.

Johaug pääsi vastaamaan Neprjajevan ulostuloon kauden päätöskisassa Ruotsin Falunissa.

– Ei ole mitään henkilökohtaista häntä kohtaan. Tunnen venäläisurheilijat. He eivät johda maata. Mutta se mitä Venäjä maana tekee on aivan kamalaa. Se olisi väärin, että heidän hiihtäjänsä saisivat kisata maansa puolesta lippu rinnassa, Johaug sanoi Expressenille.

– Mutta tunnen todella Nataljan ja muut hiihtäjät. He eivät ole syyllisiä Venäjän toimiin, Johaug jatkoi. 

Johaug päätti sunnuntaina uransa maailmancupin tasolla. Hän ei kuitenkaan sulkenut kokonaan pois mahdollista paluuta Norjan Trondheimissa kisattaviin MM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja