Ruotsalaistoimittaja imitoi Suomen hiihtolegendaa – hämmentävän tapauksen taustalla Therese Johaugin taidonnäyte

Ruotsalaislehti Expressenin hiihtokolumnisti Tomas Pettersson säväytti lehden Skidsnack -ohjelmassa, kun hän imitoi Aino-Kaisa Saarista. 

Imitoinnin taustalla oli Norjan Therese Johaugin taidonnäyte maailmancupin Falunin kilpailun haastattelussa. Johaug oli esittänyt Ruotsin Frida Karlssonia, kun hän oli yrittänyt saada norjalaista jatkamaan uraansa. Johaug oli aiemmin ilmoittanut, että tämä jää hänen viimeiseksi kaudekseen. Hän oli kuitenkin todennut lauantaisen kisan jälkeen, että koskaan ei saa sanoa koskaan.

Expressenin toimittaja Philipp Gadd oli kuulostellut Petterssonilta ennen Johaugin imitaation esittämistä, että kuinka hyvin häneltä taipuu imitaatiot. Gadd pyysi Pettersonia esittämään nelinkertaista maailmanmestaria Saarista.

– Olen niin vanha, Pettersson sanoi englanniksi yrittäen Saaris-imitaatiota.

Johaug puolestaan matki omassa versiossaan Karlssonia, joka oli kovasti yrittänyt saada norjalaista jatkamaan uraansa. Johaugin taidonnäyte oli ruotsalaistoimittajien mieleen.

– Se oli todella paljon parempi kuin minun Aino-Kaisa Saarinen. Hyvä arvosana Johaugille, Pettersson totesi.

Neljä olympiakultaa urallaan voittanut Johaug hiihti sunnuntaina ainakin toistaiseksi viimeisen matkansa maailmancupissa. Norjan joukkue sijoittui sekaviestissä Ruotsin Falunissa kolmanneksi. Johaug hävisi loppukirissä Krista Pärmäkoskelle. Kilpailun voitti Yhdysvallat.

Videon imitaatioista voit katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat