Venäjän Natalia Neprjajeva tyrmistyi Therese Johaugille: "En olisi uskonut"

Venäläinen hiihtotähti Natalia Neprjajeva tyrmistyi Therese Johaugin toiminnasta Salpausselän kisoissa puolitoista viikkoa sitten.

Norjalainen Johaug ja venäläinen Neprjajeva kävivät Lahdessa huiman taistelun 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailun voitosta. Johaug voitti lopulta toiseksi sijoittuneen Neprjajevan 1,2 sekunnilla.

Tunnelmiin Lahdessakin vaikutti kuitenkin Venäjän samalla viikolla Ukrainaan kohdistama hyökkäys. Johaug ilmaisi kilpailun jälkeen medialle, ettei venäläisten pitäisi sen myötä olla kilpailemassa.

Neprjajeva suivaantui tästä.

– Tytöt olivat maalialueella ystävällisiä, eikä mikään ollut muuttunut. Ainoa asia oli, että Therese antoi kilpailun jälkeen haastattelun, jossa hän esitti, ettei venäläisten pitäisi olla paikalla. Ajattelin, että ”hei haloo!” Olimme hetki aiemmin hymyilleet toisillemme, ja sitten hän teki tuon. Se oli epämiellyttävää, en olisi uskonut, että hän sanoisi noin, Neprjajeva sanoi uutistoimisto Tassille.

Kyseiseen episodiin otti hiljattain kantaa myös venäläisen uutistoimisto RIA Novostin toimittaja Aleksandr Govorov. Hän kirjoitti hiihtokolumnissaan Johaugin "lyöneen puukon Neprjajevan ja koko Venäjän joukkueen selkään".

Venäläiset suljettiin Salpausselän kisojen jälkeen kansainvälisestä hiihdosta ja joutuivat sivuun heti viime viikolla Norjassa käydyistä maailmancup-kilpailuista. Neprjajeva on silti varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Johaug puolestaan on ilmoittanut päättävänsä uransa.

Lue myös:

    Uusimmat