Nasa paljasti yksityiskohtia suunnitellusta kuulennosta – astronautit aiotaan viedä Kuun pinnalle ennätyksellisen pitkäksi ajaksi

Tänään tuli kuluneeksi 50 vuotta Kuussa kävelleiden astronauttien matkaan lähdöstä 2:09
Video: Vastikään tuli kuluneeksi 50 vuotta ensimmäisestä kuukävelystä.

Nasan seuraavan miehitetyn kuulennon on suunniteltu tapahtuvan vuonna 2024. Vielä ei ole varmaa onnistuuko Nasa vaativassa haasteessaan. Nyt Nasa on kuitenkin paljastanut yksityiskohtia suunnitellusta kuulennosta, kertoo teknologiauutissivusto Ars Technica.

Sivuston mukaan uusista yksityiskohdista kertoivat Nasan tiedemiehet John Connolly ja Niki Werkheiser keskiviikkona järjestetyssä tilaisuudessa. 

Artemis-Kuuohjelmassa on suunniteltu, että Kuun pinnalle lähetetään kaksi astronauttia. He viettävät Kuussa kuusi ja puoli vuorokautta. Tämä on kaksinkertainen aika verrattuna Apollo-ohjelmassa Kuun pinnalla vietettyyn aikaan.

Astronauttien on suunniteltu tekevän jopa neljä kuukävelyä, joiden aikana he suorittavat erinäisiä tieteellisiä tutkimuksia.

Kuumönkijä apuna

Aiemmista kuukävelyistä poiketen Artemis-Kuuohjelmassa on suunniteltu, että Kuun pinnalle asennetaan laitteita astronauttien avuksi.

Suunnitelmissa on muun muassa hyödyntää kauko-ohjattavaa kuumönkijää. Astronautit voivat hyödyntää laitteita kuukävelyn aikana.

Myös Artemis-aluksen mahdollista laskeutumispaikkaa on pohdittu. Suunnitelmissa on laskeutuminen lähelle Kuun etelänapaa, sillä alueelta on mahdollista tehdä pistäytymisiä Kuun pysyvästi varjossa pysyville alueille.

Lisäksi Kuuhun on tarkoitus lähettää toinenkin kuumönkijä vuonna 2026. Ars Techican mukaan Nasa saattaa vielä muuttaa miehistön koon neljään henkilöön.

Lue myös:

    Uusimmat