Nyt meni mielenkiintoiseksi: Astronautit halutaan lähettää jo pian takaisin Kuuhun - "Alumiinia päästäisiin vääntämään ensi vuonna"

Astronautit saivat aikaan kuun lämpenemisen - mutta miten? 1:16
Video: Astronautit saivat aikaan Kuun lämpenemisen, mutta miten?

Ensimmäisten kuulentojen jälkeen kiinnostus avaruuden lähinaapuriamme kohtaan hiipui vuosikymmeniksi – tai tarkemmin ottaen käytännössä lässähti.

Nyt eletään kuitenkin mielenkiintoisia aikoja ja ollaan pääsemässä takaisin viidenkymmenen vuoden takaisen kuuvillityksen kelkkaan.

Avaruus- ja ilmailuyhtiö Lockheed Martin on paljastanut uusia yksityiskohtia suunnitelmistaan, joilla pyritään saamaan astronautit Kuuhun jo vuoteen 2023 tai 2024 mennessä. Tämä olisi peräti neljä vuotta Nasan nykyisiä suunnitelmia aiemmin, kirjoittaa Space.com-sivusto.

Lockheed Martin rakentaa jo Nasalle miehitettyä Orion-alusta, jonka kyydissä on tarkoitus laukaista astronautteja kiertoradalle ensi vuonna.

Nasan hallintojohtajan mukaan nopeutetun tavoitteen tavoittamiseksi tulisi luopua joistakin tutkimusohjelmista, jotka eivät suoraan edesauta Kuuhun pääsyä vuonna 2024.

Lockheed Martinin edustajat eivät ole vielä antaneet hintalappua nopeutetulle matkalle, sillä Nasa ei ole tehnyt yhtiölle tilausta kuulennon toteuttamisesta.

Jos Nasa kiinnostuu suunnitelmasta, niin yhtiön edustajan mukaan Lockheedin pitäisi alkaa vääntää metallia kuuprojektia varten vuoteen 2020 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat