Nasa paljasti upean "supersankarirobotin": Tavoitteena johdattaa ihmiskunta Marsiin

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on paljastanut Valkyrie-"supersankarirobotin"

Valkyrie tulee osallistumaan viikon päästä järjestettävään DARPA Robotics Challenge -tapahtumaan, jossa se kilpailee muita vastaavia robotteja vastaan.

Robottien taitavuutta ja itsenäistä toimintaa testataan erilaisilla fyysisillä kokeilla. 

Finaali järjestetään ensi vuonna. Voittaja saa kahden miljoonan dollarin palkinnon.

ExtremeTech-sivustolla todetaan, että kisassa ei ole kuitenkaan niinkään kyse rahasta, vaan ihmisten kaltaisten robottien kehitystyön kiihdyttämisestä.

Valkyrie painaa 125 kiloa. Robotin rintakehässä on Iron Manin tyyliin hohtava Nasan logo.

Valkyrie on etäohjattava robotti, mutta se kykenee kuitenkin itsenäiseen toimintaan. Robotti on täynnä kameroita ja sensoreita joiden avulla se tarkkailee ympäristöään.

Eräs Valkyrien kiinnostava piirre on, että useista muista roboteista poiketen sille on laitettu vaatteet päälle.

Valkyrie tuntuukin pehmeältä, luonnollisemmalta ja ihmismäisemmältä.

Valkyrie herättää kuitenkin yhden kysymyksen: Miksi Nasa haluaa kehittää ihmisen kaltaista robottia? DARPAn robottikisakin keskittyy lähinnä sellaisten robottien kehittämiseen, jotka pystyvät auttamaan ihmisiä sodassa ja muissa vaaratilanteissa.

ExtremeTech toteaa, että tilanne selkiytyy kun yhtälöön lisätään Mars-planeetta.

-Haluamme päästä Marsiin ja näin tehdäkseen Nasa tulee luultaavasti lähettämään paikalle robotteja ennen ihmisiä. Nämä robotit alkavat valmistella ihmisten saapumista. Ja sitten kun ihmiset saapuvat, niin robotit ja ihmiset tulevat tekemään töitä yhdessä, toteaa Nicolaus Radford Nasasta.

Nasalla on myös vahva tietämys robotiikasta. Esimerkiksi Curiosity-luotain on yksi tämän hetken kehittyneimmistä roboteista. 

Lue myös:

    Uusimmat