Närpiön kiskontavyyhti paisuu: Kymmeniä uhreja, huomattava summa rahaa takavarikoitu

MTV Närpiössä: Vietnamilaispariskunta vangittu epäiltynä törkeästä kiskonnasta – näillä aloilla tapahtuu eniten ihmiskauppaa 16:47
Video: MTV:n Asian ytimessä -ohjelma perehtyi Närpiön tapaukseen.

Närpiön kiskontavyyhti laajenee entisestään. Poliisin mukaan uhreja on nyt tiedossa kymmeniä, ja poliisi on myös löytänyt huomattavan summan rahaa.

Tapauksessa on kyse epäilystä, jonka mukaan paikkakunnalla tapahtuisi ulkomaisen työvoiman kiskontaa tai siihen kytkeytyvää rikollisuutta. Epäilyjen mukaan kymmenet vietnamilaiset ovat joutuneen kiskonnan uhreiksi.

Epäiltyjä on useita ja kiskonta liittyisi poliisin epäilyjen mukaan esimerkiksi työskentelyyn paikallisilla kasvihuoneilla, joista Närpiö on tunnettu.

Toissa päivänä poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni kourallisen epäiltyjä eri paikoista Närpiössä.

Jo tammikuussa otettiin kiinni neljä henkilöä ulkomaisten työntekijöiden kiskontakokonaisuuteen liittyen.

Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi silloin närpiöläisen yrittäjäpariskunnan rikoksesta epäiltynä. Toinen heistä on yhä tutkintavankeudessa, toinen vapautettiin viime viikon loppupuolella.

Poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen myös kotietsintöjä, joilla on löytynyt huomattava summa rahaa ja myös muuta omaisuutta on haettu takavarikkoon.

Tällä hetkellä tiedoissa olevia tapauksia yhdistävät epäiltyjen ja uhrien kansalaisuus, asuinpaikka ja työskentelyala. Tammikuussa kiinniotettujen ja nyt kiinniotettujen henkilöiden välillä ei vaikuttaisi olevan muuta yhteyttä.

Lopullisten uhrien ja rikosilmoitusten määrä täsmentyy vielä esitutkinnan aikana. Tapausta tutkitaan nimikkeellä törkeä kiskonta. 

Kiinniotettujen mahdollisesta vangitsemusvaatimuksen esittämisestä päätetään perjantaina. 

Poliisi selvittää osana vyyhtiä yksittäisten kasvihuoneyrittäjien tietoisuutta työntekijöidensä tilanteesta ja sitä, onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Lue myös:

    Uusimmat