Kymmenien vietnamilaisten epäillään joutuneen kiskonnan uhreiksi Pohjanmaalla – vain muutama on suostunut puhumaan poliisille

Kymmenien vietnamilaisten epäillään joutuneen kiskonnan uhreiksi Pohjanmaalla Närpiössä. Asiasta kertoneen Hufvudstadsbladetin mukaan epäiltyinä on paikallinen vietnamilainen pariskunta ja kaksi paikallista kasvihuoneyrittäjää.

HBL:n tietojen mukaan tutkinta koskee vietnamilaisen työvoiman pitkäkestoista ja järjestelmällistä tuontia muun muassa joihinkin närpiöläisiin kasvihuoneyrityksiin.

Välittäjän epäillään ottaneen 10 000–20 000 euroa henkilöä kohden maanmiestensä tuomisesta Suomeen.

Helsingin poliisista kerrotaan Hufvudstadsbladetille, että tähän mennessä vain neljä epäiltyjen rikosten uhreista on suostunut puhumaan poliisille. Helsingin poliisin ihmiskaupparyhmä tutkii rikosepäilyjä Pohjanmaan poliisin kanssa.

– Meillä on tällä hetkellä neljä uhria, jotka ovat suostuneet keskustelemaan poliisin kanssa. Epäilemme, että kyse on ollut kymmenistä ihmisistä muutaman vuoden ajan, mutta toistaiseksi kukaan heistä ei ole halunnut sanoa mitään, Helsingin poliisilaitoksen ihmiskaupparyhmää johtava rikoskomisario Pekka Hätönen kertoo Hufvudstadsbladetille.

Alkuviikolla otettiin kiinni useita ihmisiä

Yle kertoi toissa päivänä Närpiössä ja Vaasassa meneilllään olevasta suuresta talousrikostutkinnasta, joka liittyy maahantuloon ja työvoiman hyväksikäyttöepäilyihin.

Helsingin poliisilaitos teki etsintöjä yhteistyössä Pohjanmaan poliisilaitoksen ja keskusrikospoliisin kanssa alkuviikosta. Niiden yhteydessä on otettu kiinni useita henkilöitä Närpiössä ja Vaasassa.

Pidätetyistä kaksi vangittiin perjantaina Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Pohjanmaan poliisilaitos pyysi viime vuoden puolella yhteistyötä ja tutkinta-apua rikosepäilyjen selvittämiseen.

Suomessa eniten työhön liittyvää ihmiskauppaa – tällaisista rikoksista on kyse 5:28
Suomessa eniten työhön liittyvää ihmiskauppaa – tällaisista rikoksista on kyse

Lue myös:

    Uusimmat