Katso kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannen jakson reseptit!
Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa tavataan kuopiolaiset Salla ja Valtteri. Kaksikko muutti omilleen jo alaikäisinä. Halu itsenäistyä oli suuri, mutta vastuunotto omista syömisistä oli vielä lapsenkengissä.
Katso alta reseptit, joilla Kari Aihinen innosti paria kokkaamaan!
Leikkaa fileistä ruotorivi pois. Ripottele fileiden päälle suolaa. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Kun voi lakkaa pitämästä ääntä, nosta kuhafileet pannulle. Paista kunnes pinta on hieman saanut väriä ja käännä sitten fileet. Lisää pannulle kääntämisen yhteydessä valkosipulinkynnet sekä timjamin oksat. Valele kalafileitä välillä pannulla olevalla voisulalla.
UUNIJUUREKSET
2 palsternakkaa 3 porkkanaa 2 juuriselleriä 1 sipuli ½ fenkoli rypsiöljyä suolaa mustapippuria persiljaa timjamia 1 valkosipuli puoliksi halkaistuna
Kuori juurekset ja sipuli ja lohko ne isoiksi paloiksi. Nosta kaikki pellille ja rouhi päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Asettele päälle tuoreita persiljan ja timjamin oksia. Kaada rypsiöljyä kasvisten päälle ohuena nauhana kauttaaltaan. Sekoita, jotta öljy levittyy kaikkialle ja asettele sitten kasvikset tasaisesti. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen, kunnes juurekset ovat kypsiä.
Murskaa keitetyt perunat ja kananmunat kevyesti. Purista kermaviilin sekaan sitruunamehua ja lisää etikka, sinappi ja tillisilppu. Mausta suolalla. Kaada kermaviiliseos perunoiden ja kananmunien joukkoon ja revi sekaan salaatinlehtiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
PELLINKILÄINEN MAKARONILAATIKKO
Tämä herkullinen makaronilaatikko tehdään edellisenä päivänä valmiiksi, vain paistaminen tehdään ennen ruokailua.
400 g makaronia 800 g jauhelihaa 1 ptk pekonia n. 7 cm purjon valkoista osaa 1 purkillinen aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna suolaa mustapippuria 1 rkl sinappia 1 litra kermaa 4 kananmunaa 2 dl raastettua parmesaania
Keitä makaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele ne sitten kylmällä vedellä, jotta niiden kypsyminen lakkaa.
Pilko pekonit pienemmäksi ja paista ne rapeaksi kuumalla pannulla. Pilko purjo ja aurinkokuivatut tomaatit, lisää ne pannulle pekonin sekaan ja paista hetki, mutta varo polttamasta purjoa. Paista seuraavaksi jauhelihat muutamassa erässä kuumalla pannulla. Yhdistä makaronit, pekonit ja jauhelihat ja mausta seos suolalla, sinapilla ja mustapippurirouheella.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Kaada joukkoon kermat ja sekoita tasaiseksi. Kaada muna-kermaseos jauheliha-makaroniseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada kaikki uunivuokaan ja nosta jääkaappiin vetäytymään yön yli.
Paista makaronilaatikko seuraavana päivänä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle raastettu parmesan- juusto ja nosta vielä hetkeksi uuniin, jotta juusto gratinoituu.
NAKKIKEITTO
400 g nakkeja 3 rkl voita 1 sipuli 10 cm purjon valkoista osaa 1 palsternakka ½ juuriselleri 3 porkkanaa 5-6 perunaa 1 l vettä suolaa mustapippuria 2 laakerinlehteä ½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa n. 2 dl säilykemaissia kourallinen persiljaa
Pilko nakit ja ruskista ne voissa. Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa. Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.
Puhdista ja halkaise kantarellit mutta älä pilko liian pieneksi vaan anna sienen muotojen näkyä. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Paista kantarelleja ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipulit ja voi ja paista kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele sienten päälle vehnäjauhoa ja sekoita ne tasaisesti joukkoon. Kaada päälle kermaa koko ajan sekoittaen. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla.
SAVULOHIPASTA
6 kerää tagliatelle-pastaa suolaa 2 rkl voita 2 tl curry-jauhetta n. 10 cm purjon vartta 3 dl kuohukermaa mustapippuria 400 g kylmäsavulohta 400 g lämminsavulohta 6 rkl ranskankermaa ½ sitruunan mehut suolaa
Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä ja huuhdo sitten kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen lakkaa. Nosta huuhdeltu pasta sivuun odottamaan.
Viipaloi purjosta mahdollisimman ohuita renkaita. Sulata pannulla voi ja lisää curry-jauhe. Freesaa purjorenkaat curryvoissa, mutta varo polttamasta niitä. Lisää kerma ja mustapippuri ja keitä kasaan. Paloittele lohet ja lisää kastikkeeseen. Lisää myös ranskankerma ja sekoita. Purista joukkoon vielä sitruunamehut ja mausta suolalla. Yhdistä pasta kastikkeeseen sekoita hyvin jotta jäähdytetty pasta lämpenee. Tarjoile heti.
HÄRKÄWOK
3 eriväristä paprikaa ½ parsakaali 1 punasipuli 600 g härän ulkofileetä 2 rkl rypsiöljyä Bbq-kastiketta Suolaa Mustapippuria
Suikaloi kasvikset. Leikkaa härästä ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman vielä ohuemmaksi. Leikkaa viipaleista suikaleita.
Kuumenna pannu ja lisää rypsiöljy. Ruskista härkäsuikaleet pannulla nopeasti muutamassa erässä. Kun lihat on ruskistettu, wokkaa seuraavaksi kasvikset. Kaada paistetut lihat wokattujen kasvisten joukkoon ja mausta bbq-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.