Nappaa vinkit yksinkertaisiin kotiruokiin – katso Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannen jakson reseptit!

Katso kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannen jakson reseptit!

Kaappaus keittiössä -sarjan kahdeksannessa jaksossa tavataan kuopiolaiset Salla ja Valtteri. Kaksikko muutti omilleen jo alaikäisinä. Halu itsenäistyä oli suuri, mutta vastuunotto omista syömisistä oli vielä lapsenkengissä.

Katso alta reseptit, joilla Kari Aihinen innosti paria kokkaamaan!

PAISTETTU KUHA

1 kuhafilee annospaloiksi leikattuna
suolaa
3 valkosipulinkynttä
timjamia

Leikkaa fileistä ruotorivi pois. Ripottele fileiden päälle suolaa. Kuumenna paistinpannu ja sulata voi. Kun voi lakkaa pitämästä ääntä, nosta kuhafileet pannulle. Paista kunnes pinta on hieman saanut väriä ja käännä sitten fileet. Lisää pannulle kääntämisen yhteydessä valkosipulinkynnet sekä timjamin oksat. Valele kalafileitä välillä pannulla olevalla voisulalla.

UUNIJUUREKSET

2 palsternakkaa
3 porkkanaa
2 juuriselleriä
1 sipuli
½ fenkoli
rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
persiljaa
timjamia
1 valkosipuli puoliksi halkaistuna

Kuori juurekset ja sipuli ja lohko ne isoiksi paloiksi. Nosta kaikki pellille ja rouhi päälle mustapippuria ja sormisuolaa. Asettele päälle tuoreita persiljan ja timjamin oksia. Kaada rypsiöljyä kasvisten päälle ohuena nauhana kauttaaltaan. Sekoita, jotta öljy levittyy kaikkialle ja asettele sitten kasvikset tasaisesti. Nosta uunin keskitasolle 200 asteeseen, kunnes juurekset ovat kypsiä.

ISOÄIDIN KERMAVIILIKASTIKEHERKKU

3-4 perunaa keitettynä
3 kananmunaa kovaksi keitettynä
1 purkki kermaviiliä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
0,5 tl etikkaa
1 tl sinappia
Muutama romaine-salaatin lehti
suolaa

Murskaa keitetyt perunat ja kananmunat kevyesti. Purista kermaviilin sekaan sitruunamehua ja lisää etikka, sinappi ja tillisilppu. Mausta suolalla. Kaada kermaviiliseos perunoiden ja kananmunien joukkoon ja revi sekaan salaatinlehtiä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

PELLINKILÄINEN MAKARONILAATIKKO

Tämä herkullinen makaronilaatikko tehdään edellisenä päivänä valmiiksi, vain paistaminen tehdään ennen ruokailua.

400 g makaronia
800 g jauhelihaa
1 ptk pekonia
n. 7 cm purjon valkoista osaa
1 purkillinen aurinkokuivattua tomaattia suikaloituna
suolaa
mustapippuria
1 rkl sinappia
1 litra kermaa
4 kananmunaa
2 dl raastettua parmesaania

Keitä makaronit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä ja huuhtele ne sitten kylmällä vedellä, jotta niiden kypsyminen lakkaa.

Pilko pekonit pienemmäksi ja paista ne rapeaksi kuumalla pannulla. Pilko purjo ja aurinkokuivatut tomaatit, lisää ne pannulle pekonin sekaan ja paista hetki, mutta varo polttamasta purjoa. Paista seuraavaksi jauhelihat muutamassa erässä kuumalla pannulla. Yhdistä makaronit, pekonit ja jauhelihat ja mausta seos suolalla, sinapilla ja mustapippurirouheella.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Kaada joukkoon kermat ja sekoita tasaiseksi. Kaada muna-kermaseos jauheliha-makaroniseoksen joukkoon ja sekoita. Kaada kaikki uunivuokaan ja nosta jääkaappiin vetäytymään yön yli.

Paista makaronilaatikko seuraavana päivänä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia, jonka jälkeen laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Ota vuoka uunista ja ripottele päälle  raastettu parmesan- juusto ja nosta vielä hetkeksi uuniin, jotta juusto gratinoituu.

NAKKIKEITTO

400 g nakkeja
3 rkl voita
1 sipuli
10 cm purjon valkoista osaa
1 palsternakka
½ juuriselleri
3 porkkanaa
5-6 perunaa
1 l vettä
suolaa
mustapippuria
2 laakerinlehteä
½ pakettia maustamatonta Koskenlaskijaa
n. 2 dl säilykemaissia
kourallinen persiljaa

Pilko nakit ja ruskista ne voissa. Kuutioi juurekset ja pilko sipulit sekä purjo. Kuullota kasviksia hetken aikaa kattilassa. Lisää kattilaan kiehuva vesi ja mausteet ja keitä kasviksia, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää joukkoon paistetut nakit, Koskenlaskija sekä maissit. Silppua joukkoon kourallinen persiljaa.

KANTARELLIMUHENNOS

2 litraa kantarelleja
1 sipuli
3 rkl voita
suolaa
mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
(punaista maitoa)

Puhdista ja halkaise kantarellit mutta älä pilko liian pieneksi vaan anna sienen muotojen näkyä. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.

Paista kantarelleja ensin kuivalla pannulla, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä. Lisää sipulit ja voi ja paista kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele sienten päälle vehnäjauhoa ja sekoita ne tasaisesti joukkoon. Kaada päälle kermaa koko ajan sekoittaen. Ohenna kastiketta tarvittaessa maidolla.

SAVULOHIPASTA

6 kerää tagliatelle-pastaa
suolaa
2 rkl voita
2 tl curry-jauhetta
n. 10 cm purjon vartta
3 dl kuohukermaa
mustapippuria
400 g kylmäsavulohta
400 g lämminsavulohta
6 rkl ranskankermaa
½ sitruunan mehut
suolaa

Keitä pastat suolalla maustetussa vedessä ja huuhdo sitten kylmällä vedellä, jotta pastan kypsyminen lakkaa. Nosta huuhdeltu pasta sivuun odottamaan.

Viipaloi purjosta mahdollisimman ohuita renkaita. Sulata pannulla voi ja lisää curry-jauhe. Freesaa purjorenkaat curryvoissa, mutta varo polttamasta niitä. Lisää kerma ja mustapippuri ja keitä kasaan. Paloittele lohet ja lisää kastikkeeseen. Lisää myös ranskankerma ja sekoita. Purista joukkoon vielä sitruunamehut ja mausta suolalla. Yhdistä pasta kastikkeeseen sekoita hyvin jotta jäähdytetty pasta lämpenee.  Tarjoile heti.

HÄRKÄWOK

3 eriväristä paprikaa
½ parsakaali
1 punasipuli
600 g härän ulkofileetä
2 rkl rypsiöljyä
Bbq-kastiketta
Suolaa
Mustapippuria

Suikaloi kasvikset. Leikkaa härästä ohuita viipaleita ja nuiji niitä hieman vielä ohuemmaksi. Leikkaa viipaleista suikaleita.

Kuumenna pannu ja lisää rypsiöljy. Ruskista härkäsuikaleet pannulla nopeasti muutamassa erässä. Kun lihat on ruskistettu, wokkaa seuraavaksi kasvikset. Kaada paistetut lihat wokattujen kasvisten joukkoon ja mausta bbq-kastikkeella, suolalla ja mustapippurilla.

PONZU-MAJONEESI

2 dl Hellman’s -majoneesia
3-4 rkl Ponzu-soijaa ( sitrusmausteinen soija )

Lusikoi kulhoon majoneesit ja kaada joukkoon soija. Sekoita ja maista. Lisää soijaa tarvittaessa.

SALTY CARAMEL MASCARPONEMOUSSE

2 dl kermaa
2 dl mascarponea
1 ½ sitruunan kuori ja mehu
3 rkl sokeria
n. 10 palaa Salty caramel –Fasupaloja paloiteltuna
4 passionhedelmää
1 dl tyrnismoothieta
Vadelmia
Mansikoita
Mustikoita
Sitruunamelissan lehtiä
1 rkl sokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone, sokeri ja raastettu sitruunan kuori sekä mehu. Pilko Fasupaloja pienemmäksi ja lisää mousseen.

Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmälihat toiseen kulhoon. Lisää tyrnismoothie.

Viipaloi mansikat ja yhdistä kaikki marjat keskenään. Silppua joukkoon sitruunamelissan lehtiä ja ripottele päälle sokeria.

Laita pieneen kulhoon ensin mascarponemoussea, jonka jälkeen lusikoi päälle passionhedelmä-tyrnikastiketta ja marjoja.


Lue myös:

    Uusimmat